Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Konseri - Son Dakika
Yerel

Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Konseri

Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Konseri

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası, “Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri” adlı bir konser verdi.

26.01.2014 15:54

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası, "Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri" adlı bir konser verdi.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konsere; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

TÜRKSOY Üyesi Ülkeler Besteciler Birliği ve TÜRKSOY işbirliğinde; Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya'da başarılı konserler gerçekleştiren orkestra, izleyicilerine konserde, yüzyılın en ünlü Türk bestecilerinin muhteşem eserlerinden oluşan müzik ziyafeti sundu.

Orkestra şefliğini Kazakistanlı Peter Gribanov'un yaptığı konserde, Azerbaycanlı opera sanatçısı Nigar Cabiyeva, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin güçlü sesi Selva Erdener ve Ankara Devlet Opera ve Balesinden sanatçılar yer aldı.

Türk dünyasının klasik müzik efsanelerini bir araya getiren "Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri" konserinde dinleyiciler; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Başkurdistan ve Tataristan'ın ünlü bestecilerinin eserlerini dinleme fırsatı buldu. Seyirciler tarafından büyük beğeni kazanarak ayakta alkışlanan konserin sonunda, Vali Tuna, koro şefi Gribanov'a ve sanatçılara çiçek verdi.

TÜRKSOY'a, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerine göstermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür eden Vali Tuna, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'a da günün anısına 2013 TDKB anı tabağı hediye etti. Düsen Kaseinov'da Vali Tuna'ya 2013 yılında Türk dünyasına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement