Kazancı Bedih Gazelleriyle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kazancı Bedih Gazelleriyle Anıldı

Kazancı Bedih Gazelleriyle Anıldı

Şanlıurfa'da 'Gazellerin Piri' olarak anılan ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Bedih Yoluk) ve Urfalı gazelhanlar için anma etkinliği düzenlendi.

21.01.2014 12:54

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce, Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Gazelhanlar Anılıyor" programında Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli'nin hazırladığı slaytta Kel Hamza (Hamza Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Mukim Tahir, Halil Hafız ve Bekçi Bakır gibi ünlü gazelhanların yanı sıra Kazancı Bedih'in hayatından kesitler aktarıldı. Bütün gazelhanlar seyircilerden alkış alırken sunumun sonunda salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin Urfa Türkülerini seslendirdiği gecede Grup Dergâh da tasavvuf musikisinden ilahiler okudu. Tiyatro sanatçısı Kadir Kırıcı'nın sunumu ile renklenen "Gazelhanları Anma Gecesine" Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Aydın ve Fevzi Yücetepe ve AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç Katıldı.

Gazelhanları anma gecesinde Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuar Birimi Sorumlusu İsmail Altıngöz'ün sıra gecesinin tarihi ile alakalı bilgiler aktardı.

YÜCETEPE: GENÇELERİMİZE KÜLTÜRÜMÜZÜ AŞILAYALIM
Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Sayın başkanımızın saygı ve selamlarını iletiyorum sizlere. Aslında kendisi de bu programa katılmayı arzu ediyordu. Dünya Bankasının Troleybüs ile ilgili teknik gezisi vardı. O nedenle aramızda yoklar. Şanlıurfa tarihi dokusu bakımından çok önemli bir kent. Gerek kültürel miras olarak gerekse kültürel değerlerimiz olarak önemli bir mirasa sahibiz. Böyle bir kentte yönetici olmak özel bir sorumluluk gerektiriyor. Bu anlayışla yaklaşık 10 yıldır bu şehrin daha güzel bir kent olması için hep birlikte çaba gösterdik. Gerçekten bir yandan tarihi kültürel dokuya baktığınızda mesela bir Haleplibahçeyi bir görün.10 yıl önceki Haleplibahçe ile bugünkü Haleplibahçe'yi kıyaslayın. Mesela 10 yıl önceki Mahmutoğlu kulesi ile bugünkü Mahmutoğlu Kulesine bir bakın. Kültürel faaliyetler açısından bakarsanız. 2004 yılına kadar bu şehirde tiyatro yoktu. Şimdi tiyatro izlemeye gelenler salonları dolduruyor. Bu bağlamda hayatı kaybeden gazelhanlarımıza ustalarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Hayatta olanlara da uzun ömürler diliyoruz."

AK PARTİLİLER GECEYE İLGİ GÖSTERDİ
Şanlıurfa'nın kadim bir şehir, marka bir şehir olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç konuşmasında Şanlıurfa'ya hizmet etmenin ibadet olduğunu söyledi. Belediye başkanlığı yapan eski başkanlara teşekkür eden Güvenç, şuan hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet diledi. Mevcut Başkan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya da teşekkürlerini sundu.

Gazelhanları anma gecesine katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise Şanlıurfa'nın peygamberler şehri olduğunu belirterek "Hepimiz Şanlıurfalıyız" dedi.

Programın sonunda yaşayan gazelhanlara ve gecede emeği geçenlere plaketler takdim edilerek gece son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kazancı Bedih Gazelleriyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement