Kılıçdaroğlu Hakkında Hazırlanan Fezleke - Son Dakika
Yerel

Kılıçdaroğlu Hakkında Hazırlanan Fezleke

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, "Hiç kimsenin adalete olan güveni kalmamıştır" dedi.

13.01.2012 15:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, "Hiç kimsenin adalete olan güveni kalmamıştır" dedi.

Düzgün, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP İl Başkanlığı görevine atanan Duran Kum'u tebrik etti. İktidarın devletin bütün kurumlarını ele geçirdiğini öne süren Düzgün, şöyle devam etti:

" Türkiye'de bir dönüşüm süreci yaşanıyor. Cumhuriyet yıkılmak isteniyor. Açık söylüyorum. Şu anda da bunun önündeki tek engel CHP'dir. Bu nedenle iktidar legal ve illegal yöntemleri kullanarak CHP'ye saldırıyor. Dünyanın bütün ülkelerinde milletvekillerinin söylemleri ile ilgili dokunulmazlığı vardır. Biz seçim bildirimizde dokunulmazlık istemiyoruz demiştik. CHP Genel Başkanı hakkında bir Cumhuriyet savcısı fezleke düzenleyerek TBMM'ye gönderiyor."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının tamamına katıldıklarını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Biz bu suçun cezasını ödemeye hazırız. Çünkü CHP savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Biz sadece Genel Başkanın yanında kalmakla kalmayacağız. Önümüzdeki süreçte meydanlara inip, bu ülkenin haklarını savunacağız. CHP bütün dinamizmi ile ayaktadır. Et kokarsa tuzlanırsınız, tuz kokarsa ne yaparsınız- Bugün Türkiye'de tuz kokmuştur. Hiç kimsenin adalete olan güveni kalmamıştır. Bunun ülkemiz açısından en büyük sakıncası; eğer insanların adalete olan duygularını yıkarsanız, o zaman herkes kendi adaletini sağlamaya başlar. Türkiye bu sürece doğru itilmek isteniyor."

Bir gazetecinin "Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan 19 Mayıs genelgesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz- sorusuna Düzgün, "İktidar Cumhuriyete ait ne varsa onları bir şekilde yok etmek istiyor. 19 Mayıs törenleri de aynen bu şekilde bir olaydır. Cumhuriyetten ne koparırsam kardır diye düşünen insanlar bunlar" şeklinde cevapladı.

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kılıçdaroğlu Hakkında Hazırlanan Fezleke - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement