Kırşehir Valisi Şentürk, Öğrencilere Süt Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Valisi Şentürk, Öğrencilere Süt Dağıttı

Şentürk: "Okul Sütü Akıl Küpü Projesi'nin amacı, çocuklarımıza süt tüketimi alışkanlığı kazandırmaktır"

09.02.2015 14:02

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Okul Sütü Akıl Küpü" projesinin amacının çocuklara süt tüketimi alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.

Şentürk, proje kapsamında Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu'nda organize edilen törende yaptığı konuşmada, ildeki 105 okulda 14 bin 732 öğrenciye süt dağıtılacağını belirtti.

Sütün çocuklar için önemli besin kaynağı olduğunu ifade eden Şentürk, "Okul sütü anaokulları ve ilkokul öğrencilerine haftada üç gün dağıtılacak. Okul Sütü Akıl Küpü Projesi'nin amacı, çocuklarımıza süt tüketimi alışkanlığı kazandırmaktır. Gıda maddeleri, her yaştan insanın ihtiyacıdır fakat çocukların özellikle de büyüme çağındakilerin süt tüketmesi gerekmektedir" dedi.

Şentürk, çocukların yeterli beslenmenin yanında dengeli beslenmeleri gerektiğini de vurgulayarak, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza devletimiz tarafından bu destek sağlanıyor. Bilindiği gibi ilimiz eğitimde zirvededir. TEOG'da ilimiz Türkiye birincisi oldu. Böyle güzel desteklemelerle çocuklarımızın başarılarını daha da ileri seviyelere çıkacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Vali Şentürk'ün, süt dağıtımının ardından çocuklarla ilgilendiği programa, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker, Halk Sağlığı İl Müdürü Bekir Demirbaş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alparslan Kuş ile Okul Müdürü Ahmet Hakan Toprak katıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir Valisi Şentürk, Öğrencilere Süt Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement