KKTC'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep'te kutlandı - Son Dakika
Yerel

KKTC'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep'te kutlandı

- KKTC'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep'te kutlandı Kıbrıs Türklerinin Ada'da verdikleri mücadele ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep'te resmi törenle kutlandı.

15.11.2022 12:48  Güncelleme: 12:59

- KKTC'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep'te kutlandı

GAZİANTEP - Kıbrıs Türklerinin Ada'da verdikleri mücadele ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep'te resmi törenle kutlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39'uncu kuruluş yıl dönümü töreni Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çelenk bırakma ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

KKTC Başkonsolosu Fatma Demirel'in girişimi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen programda 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan başta Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları Mehmetçikleri olmak üzere tüm Kıbrıslı mücahit ve vatandaşlar rahmetle anıldı.

Törene katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, Kıbrıs'ta yaşananları ve katliamların unutulmadığını belirterek, yaşanan en büyük katliamların ise Murat Ağa Sandallar ve Atlar katliamı olduğunu kaydetti. Türk ve Kıbrıs milletinin KKTC'ye sahip çıkacağına inandığını belirten Erdem, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurtuluşunun 39. Yıldönümü vesilesiyle 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan başta Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları Mehmetçiklerimiz olmak üzere tüm Kıbrıslı mücahitlerimizi Kıbrıslı soydaşlarımızı bir defa daha rahmetle saygıyla anıyoruz. Hepsinin ruhu şad mekanı cennet olsun. Önemli bir gün 20 Temmuz tarihinde Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımızın mal ve can güvenliği kontrol altına alınmıştır. Özellikle 1960 yılından 1974 yılına kadar gelinen süre içerisinde Kıbrıslı soydaşlarımız birçok katliam ve işkencelere mağdur kalmışlardır. Hatta Kıbrıs'ta en büyük katliamlardan birisi olan Murat Ağa sandallar ve atlar katliamını bir zat ben yaşadım. İkinci hareket esnasında orası şuan katliam çukuru olarak geçiyor biliniyor. Onun için inşallah bundan sonrada başta Kıbrıslı soydaşlarımız olmak üzere kendi ülkelerine, vatanlarına, bayraklarına sahip çıkarlar. Kıbrıs adası, Girit gibi çizme altında çiğnenmez ve şehitlerimizin hakkı rahmetine kavuşmuş Kıbrıslı gazilerimizin kemiklerini sızlatmazlar diyorum" dedi.

KKTC\'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep\'te kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KKTC'nin kurtuluşunun 39. yıldönümü ilk kez Gaziantep'te kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement