Kütahya'da Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü

Kütahya\'da Çanakkale Zaferi\'nin 101. Yıl Dönümü

Kütahya’da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı dolayısıyla Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi.

18.03.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Vural Kavuncu ile Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Hüdayar Mete Buhara, Yüksel Kara, Rıza Gençoğlu, Şükrü Özcan, İL Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Pati Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, askeri erkan, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı sebebiyle düzenlenen tören Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat'ın çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışının ardından konuşan Hava Piyade Yüzbaşı Halil İbrahim Özdemir, "Bugün, Malazgirt'te, Kosova'da, Niğbolu'da, Mohaç'ta, Yemen'de, Galiçya'da, Kafkasya'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Kore'de ve Kıbrıs'ta, yurdumuzun her karış toprağında ölümsüzlük şerbetini içenlerin Hakk'a yürüdükleri gündür. Bugün, 'Şehitlik, askerin son rütbesidir' deyip oğlunu tertemiz alnından öperek son yolculuğuna uğurlayan ana ve babaların günüdür. Bugün, barutun kanla, kanın canla, canın vatanla, vatanın bayrakla destanlaştığı gündür. İşte bu sebepledir ki 18 Mart, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Şehitler Günü' olarak kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Vali Şerif Yılmaz, Çanakkale Savaşı dönemindeki asker kıyafetlerinden giyen Mehmet Çini İlkokulu öğrencileri ve protokol üyeleri ile birlikte kabirlere karanfil bırakıp, dua etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement