KUTSO Meslek Komiteleri, 'Müşterek Toplantı'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

KUTSO Meslek Komiteleri, 'Müşterek Toplantı'da Bir Araya Geldi

KUTSO Meslek Komiteleri, \'Müşterek Toplantı\'da Bir Araya Geldi

'Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı'nın 2012 yılı ikinci toplantısı, KUTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

27.09.2012 11:00  Güncelleme: 11:04

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği yılda iki defa düzenlenen 'Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı'nın 2012 yılı ikinci toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve Meclis Başkanı Nihat Delen başkanlığında, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin, Meslek Komitesi Başkanlarının ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 16 adet meslek komitesini temsilen komite başkanları ve üyeleri, faaliyetlerini ve planlanan çalışmalarını haziruna sunmak üzere birer konuşma yaptılar.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, toplantıda yaptığı konuşmada, meslek komitelerinin, KUTSO'nun gücü ve dinamosu olarak, çalışmalara değer katan en önemli faktör olduğunu ve bu çalışmalara verilen önemden dolayı KUTSO hizmet binasında komitelere ayrı ayrı çalışma odaları tahsis edildiğini belirtti.

Güral, KUTSO tarafından eğitime verilen önem ve destekle, endüstri meslek lisesi atölye binaları yapımının ve Eğitim Vakfı kuruluş çalışmalarının devam ettiğini, kente vakıf üniversitesi kazandırılmasının planlandığını söyledi.

Küçük sanayi bölgesi alanının firmalar için yetersiz hale geldiğini ifade eden Güral, daha büyük bir sanayi bölgesi ile KOBİ organize sanayi bölgesinin kurulması gerektiğini, bununla ilgili olarak yer tahsisi için araştırma yapıldığını belirtti.

Güral, KUTSO üyelerine "Sorunlarla bireysel olarak uğraşmak yerine odamız vasıtasıyla çözüm getirmek daha etkili olur. Bu konuları bize getirin, bizler de görev alarak çözelim" diye seslendi.

Zafer Havaalanı'nın hizmete açılmasıyla, iş dünyası için yeni fırsatlar doğacağını ifade eden Güral, kesme çiçek üretimi ve yol üstü mağazacılığının yapılabileceğini söyledi.

GIDA TİCARETİ SEKTÖRÜ

1. Meslek Komitesi olan Gıda Ticareti Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi üyesi Habil Yılmaz, komite tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yılmaz, yapılan toplantılarda şehrin trafik akışının ters yöne çevrilmesi hususunda görüşmeler ve müzakereler yapıldığını, gıda üretici ve toptancılarının bir arada olabileceği site ihtiyacının görüşüldüğünü ve bu konuda yer temini için çalışmalar yapıldığını belirtti.

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA İMALATI SEKTÖRÜ

2. Meslek Komitesi olan Tarım, Hayvancılık ve Gıda İmalatı sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Faruk Işılda, komite tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek, 1.Meslek Komitesi ile işbirliği yapıldığını söyledi.

İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kütahya Ziraat Odası gibi, sektörlerini yakından ilgilendiren kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği çalışmaları yapıldığını, bu kuruluşlarla gerçekleştirilen toplantılarda, sektörlerine dair sorunlar ve çözüm önerilerinin müzakere edildiğini belirtti.

Işılda, sektörel fuarların üyelere duyurulduğunu, fırıncı üyelere hijyen eğitimi verilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

YAPI VE YAŞAM SEKTÖRÜ

3. Meslek Komitesi olan Yapı ve Yaşam Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi üyesi Hasan Baydar, komite toplantılarında sektörü ilgilendiren konular hakkında görüşmeler yapıldığını belirterek, son dönemlerde gündemde olan kentsel dönüşümle ilgili olarak Kütahya'da yapılan çalışmalar konusundaki değerlendirmelerini dile getirdi.

İNŞAAT MALZEMELERİ VE TESİSATI SEKTÖRÜ

4 .Meslek Komitesi olan İnşaat Malzemeleri ve Tesisatı Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kızıklıoğlu, komite toplantılarının düzenli olarak gerçekleştirildiğini, üyelerin ziyaret edildiğini ifade etti. Sektörlerini yakından ilgilendiren yapı, inşaat, seramik konularındaki yurt içi ve yurt dışı fuarlara ziyaretler yapıldığını, üyelerden oluşan heyetle, Kasım ayında Çin-Shanghai'da düzenlenecek inşaat fuarı ve iş gezisine ve Ocak ayında Las Vegas-ABD Taş Fuarına, KOSGEB destekli olarak katılacaklarını söyledi.

OTOMOTİV, ULAŞTIRMA VE AKARYAKIT SEKTÖRÜ

5. Meslek Komitesi olan Otomotiv, Ulaştırma ve Akaryakıt Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Derya Erden Çerkeş, komite tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Üye ziyaretleri ve Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldığını, sektörleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirildiğini belirtti.

MOBİLYA, DERİ VE TEKSTİL SEKTÖRÜ

6. Meslek Komitesi olan Mobilya, Deri ve Tekstil Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Selda Günçelik, komite toplantılarının düzenli olarak yapıldığını belirterek, takım olmanın başarıyı da beraberinde getirdiğini vurguladı. KUTSO hizmet binasında komitelere tahsis edilen çalışma odalarından dolayı Yönetim Kuruluna teşekkürlerini sunarak, çalışmalarını daha ileriye götürecek olumlu bir faktör olduğunu ifade etti.

SERAMİK, PORSELEN SEKTÖRÜ

7. Meslek Komitesi olan Seramik, Porselen sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kıratlı, komitenin son 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi vererek, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmaların enerji giderlerinin düşürülmesi için yetkili kuruluşlar nezdinde girişimler yapıldığını, kente sanatçılar köyü kurulması hakkında gayretlerinin olduğunu belirtti. Kıratlı, ayrıca küçük sanayi sitesinin yetersizliği sebebiyle, Kütahya'da yeni sanayi sitesi ve KOBİ organize sanayi bölgesi yapılması hakkındaki önerilerinin Yönetim Kuruluna arz edildiğine dair bilgi verdi.

İLETİŞİM VE BİLGİ SEKTÖRÜ

9. Meslek Komitesi olan İletişim ve Bilgi Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Mehmet H.Çetin, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye sektöründe hareketlenmenin olduğunu, komite olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ziyaret planladıklarını belirtti.

HİZMET SEKTÖRÜ

10. Meslek Komitesi olan Hizmet Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi üyesi Mehmet U.Atakan, komitenin son 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Üyelerin sorunlarının müzakere edilerek çözüm önerileri üretilmeye çalışıldığını, turizm sektörüne dair çalışma ve toplantılar yapılarak bu toplantı sonuçlarının rapor haline getirildiğini belirtti. Travel Turkey ve EMITT turizm fuarlarına katılım sağlandığını ve İzmir Rehberler Derneğinin ilimize davet edilerek, şehrin tanıtıldığını ifade etti.

SAĞLIK VE EĞİTİM SEKTÖRÜ

11. Meslek Komitesi olan Sağlık ve Eğitim Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Aktaş, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde KUTSO tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi 50 öğrenciye dershane desteği sağlandığını ve bu desteğin yeni dönemde de sürecek olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

FİNANS, SİGORTA, EMLAK VE KUYUMCULUK SEKTÖRÜ

12. Meslek Komitesi olan Finans, Sigorta, Emlak ve Kuyumculuk Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı İsmail Daşgın; Borçlar Kanunu hakkında değişiklik yapılması ile ilgili olarak üyelerle istişare yapıldığını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne görüşlerinin sunulduğunu belirtti. Ayrıca, bankalardaki uygulamalarda kefalet ve işlemler hakkında yapılan düzenleme ve değişiklikler konusunda bilgi verdi.

DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI İLE METAL VE MAKİNA ÜRETİM SEKTÖRÜ

13. Meslek Komitesi olan Dayanıklı Tüketim Malları ile Metal ve Makine Üretim Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi üyesi Mahmut Öztaş, sanayi bölgesinde faaliyet gösteren üyeleri yakından ilgilendiren ve Kütahya Belediye Meclisinde alınan "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkındaki kararla ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

ÇİNİ, EL SANATLARI, YÖRESEL SANAT FAALİYETLERİ SEKTÖRÜ

14. Meslek Komitesi olan Çini, El Sanatları, Yöresel Sanat Faaliyetleri Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Üyesi İsmail Yiğit; çini sektöründe faaliyet gösteren üyelerin artık daha kurumsal yapıda bir araya gelebildiğini belirterek, Sıtkı Olçar Çini Sitesinin hayata geçirildiğini ve imalatçıların bu siteye taşınmaya başladığını ifade etti. Yurt içi ve yurt dışında kültür-sanat etkinliklerine ve sergilere katılım sağlandığını söyleyerek, 5-12 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul- Pendik'te düzenlenecek etkinliğe Kütahya'dan 36 yöresel sanat dalından katılım olacağını ve Kütahya'nın tanıtılacağını bildirdi.

MÜHENDİSLİK VE TEKNİK HİZMETLER SEKTÖRÜ

15. Meslek Komitesi olan Mühendislik ve Teknik Hizmetler Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi üyesi A.Ersin Özçoban, mimarlar, mühendisler ve yapı kooperatiflerinden teşekkül eden meslek grubunun KUTSO 3.Meslek Komitesi ile ve mühendisler ve mimarlar gibi meslek odaları ile işbirliği içinde çalışmalar yapıldığını belirtti. İldeki sit alanları, restorasyon ve izinler, korumaya alınmış olan yapılar hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı.

TOPRAK VE AĞAÇ SANAYİ SEKTÖRÜ

16. Meslek Komitesi olan Toprak ve Ağaç Sanayi Sektörünü temsilen konuşma yapan Meslek Komitesi Başkanı Aydın Çakır, üye ziyaretleri ve sektör değerlendirmeleri yapıldığını, mobilya imalatı yapan üyelerin sorunlarını iletmek üzere Belediye'ye ziyaret gerçekleştirildiğini, İstanbul'da düzenlenecek mobilya fuarına ziyaret düzenleneceğini dile getirdi.

(EFE)

27.09.2012 10: 37: 07

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KUTSO Meslek Komiteleri, 'Müşterek Toplantı'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement