Liselerarası Tiyatro Şenliği'nde Ödül Gecesi - Son Dakika
Yerel

Liselerarası Tiyatro Şenliği'nde Ödül Gecesi

Liselerarası Tiyatro Şenliği\'nde Ödül Gecesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Tiyatro Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği ödül töreniyle sona erdi.

09.06.2012 14:18

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Tiyatro Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği ödül töreniyle sona erdi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya da katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, 19 yıl önce tohumu atılan şenliğin, bir fidan ve delikanlı haline geldiğini ifade etti. Şenliği başlatan ve bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Öcal, "Bugün Tiyatro Festivali ile tozunu yuttuğunuz Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) sahnesi birçok sanatçı yetiştirdi. Sinemada, televizyon dizilerinde izlediğiniz birçok sanatçı su sahnede deneyim kazandı. Bu açıdan bu festivalde olmak ve aldığınız ödüller önemli" diye konuştu.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ise şenliğe Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Sivas, Van, Aydın ve Elazığ'dan 29 okulun katıldığını belirterek şunları söyledi:

"Aranızda çok yetenekli gençler var. Gelecekte içinizden çok önemli sanatçılar çıkacak. Yurdun her yerinden kentimize gelerek ışık ve umut taşıdınız. Alacağınız ödüller daha iyi işler yapmak için sizlere sorumluluk yüklüyor. Bu ülkeyi aydınlık yola doğru götürme sorumluluğu yüklüyor. Yolunuz açık olsun."

Kayacan, bu anlamlı günde ABT'nin bugün hayatta olmayan emekçileri Teoman Özer, Selahattin Bişkan ve Durmuş Ali Emre'yi de andıklarını söyledi.

LEVENT KIRCA HEYECANA ORTAK OLDU

Gecede öğrenciler Tiyatro Festivali'ndeki oyunlarından kesitler sahneledi. ABT oyunlarının müziklerinden mini dinletiler sunuldu. Festivalin bu yılki onur konuğu olan ancak mazereti nedeniyle geceye gelemeyen ünlü tiyatrocu Levent Kırca da törene canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Kırca, "Bu büyük heyecanın ne demek olduğunu biliyorum. Kalben aranızdayım. Sizlere tiyatro dolu bir hayat diliyorum. Ülkemizde şehir tiyatroları kapatılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tiyatroları yaşatıyor, destek veriyor" diye konuştu.

İŞTE ÖDÜLLER

Ödül töreni büyük heyecana ve renkli görüntülere sahne oldu. ABT oyuncularından oluşan jürinin

yaptığı değerlendirme sonucunda ödüller sahiplerini buldu.

"En İyi Yönetmen" ödülünü İstanbul Gültepe Lisesi'nin "Ne Dersin Azizim" adlı oyununun yönetmeni Ali Akça aldı.

"En İyi Kadın Oyuncu" ödülü İzmir Atatürk Lisesi'nden "Mutlu Son" adlı oyunda "Holliday" rolüyle Nilgün Başaran'a verildi.

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü ise İstanbul Gültepe Lisesi'nden "Ne dersin Azizim" adlı oyunda "Öğrenci-yazar" rolüyle Furkan Narlıtepe almayı başardı.

"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne İzmir Namık Kemal Lisesi'nden "Kör Dövüşü" adlı oyunda "Beyhan" rolü ile Buse Külekçi ve Antalya TED Koleji'nden "Martı" adlı oyunda "Maşa" rolündeki Birce Aksakal layık bulundu.

"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülü ise İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nden "Ayak Bacak Fabrikası" adlı oyunda "1. Vatandaş" rolüyle Uğur Can Demirci ile Antalya Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesi'nden "Bir Adam Yaratmak" adlı oyunda "Osman" rolüyle Heybetullah Kızılboğa'ya verildi.

"En İyi Ekip Performansı" ödülünü ise İstanbul Gültepe Lisesi, Özel Antalya Koleji ile İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi paylaştı.

Durmuş Ali Emre Özel Ödülü "Uzaklar" oyunu ile Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne, Emek Ödülü "Pembe" adlı oyun ile Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne verildi.

Jüri Özel Ödülü'nü "Görünmez" oyunu ile Bursa Nilüfer Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Disiplin Ödülü'nü ise Konya Anadolu Lisesi ile Van Özalp Anadolu Lisesi almayı başardı.

Törende ayrıca okul müdürleri ile sorumlu öğretmenlerine plaket verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liselerarası Tiyatro Şenliği'nde Ödül Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement