GÖKMEN ŞİRECİ - Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda oluşturulan tarım alanı ve seraların yanı sıra zeytin ve incir atölyelerinde gönüllü çalışan mahkumların ürettikleri ürünler, cezaevi isminin kısaltmasından oluşan "NAZCİK" markası ile satışa sunulacak.
Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümlülerin boş zamanlarını değerlendirmek, meslek edinip topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla cezaevinde çeşitli iş kolları oluşturduklarını söyledi.
Tarıma elverişli olması nedeniyle cezaevinin bünyesindeki arazilerin tarımsal faaliyetlerin yapılabileceği şekilde düzenlendiğini, seralar kurulduğunu anlatan Kaya, şunları kaydetti:
"Cezaevimiz tarıma elverişli bir alana sahip. Bu vesileyle boş alanları mahkumların tarımsal faaliyetlerde bulunabileceği, seracılık yapabileceği şekilde düzenledik. Burada gönüllülük esasına göre çalışan hükümlü arkadaşlar, domates, salatalık, marul, roka, soğan, biber gibi sebzelerin yanı sıra çiçek yetiştiriyor. Toprakla uğraşıp boş zamanlarını değerlendiren, atölyelerde çalışan hükümlüler mesleki birikim sağlamanın yanı sıra, para kazanıyor, sosyal güvenliklerini sürdürüyor, stres atıp rehabilite oluyor."
Cezaevi ismi marka oldu
Cezaevinde üretilen ürünlerin satış ve pazarlanması için Nazilli Ceza İnfaz Kurumu'nun kısaltmasından oluşan "NAZCİK" isminin marka tescilini yaptırdıklarını dile getiren Kaya, yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
"Hükümlüler tarım alanlarında ve seralarda organik ve çok lezzetli ürünler yetiştiriyor. Bunların satışı aynı zamanda kantinimizde uygun fiyata mahkum arkadaşlara da yapılıyor. Seralarda yetiştirilen çiçekler fidelenerek çevre belediyelere ve özel sektöre pazarlanıyor. Cezaevinde faaliyete geçirilen zeytin işleme atölyesi ile faaliyete başlamak üzere olan incir işleme atölyesinde mahkum arkadaşların ürettiği ürünlerin pazarlanması 'NAZCİK' markasıyla yapılıyor."
Çiftçi mahkumlar boşluğa düşmüyor
Cezaevinin tarımsal faaliyetlerin yoğunluklu yürütülen bölgede yer alması nedeniyle hükümlülerin de önemli oranının tarımla uğraştığını kaydeden Kaya, cezaevinde de bu faaliyetleri sürdürme imkanı yaşadıklarını bildirdi. Kaya, "Cezaevine geldiklerinde tarımsal faaliyetleri sürdürme imkanı bulan hükümlüler, bu sayede dış ortamdaki işlerinden uzak kalmıyor. Bu ortam hükümlülerin rehabilite edilip topluma kazandırılmaları sürecinde de büyük fayda sağlıyor" diye konuştu. - Aydın
Son Dakika › Yerel › Mahkumlar Üretimleriyle Cezaevinde Marka Oluşturdu - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?