Malatya'da protokol ve girişimciler iftarda buluştu - Son Dakika
Yerel

Malatya'da protokol ve girişimciler iftarda buluştu

Malatya\'da protokol ve girişimciler iftarda buluştu

Malatya Girişim Gurubu tarafından pandemi nedeniyle ara verilen iftar buluşmaları, bu yıl kent protokolünün katılımı ile gerçekleşti.

24.04.2022 17:22  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Girişim Gurubu tarafından pandemi nedeniyle ara verilen iftar buluşmaları, bu yıl kent protokolünün katılımı ile gerçekleşti.

Malatya Mövenpick Otel'de gerçekleşen Girişim Gurubu Geleneksel İftar buluşmasına Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Önceki dönem Malatya Milletvekili Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İzzettin Duman, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Naci Şavata, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı, İl Müftüsü Veysel Işıldar, AK Parti İl Başkan vekili Hakkı Pekel, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, MESOB Başkanı Şevket Keskin ile sivil toplum kuruluşu temsilciler, kurum müdürleri, işadamları ve Malatya Park AVM paydaşları katıldı. Kuran'ı Kerim tivaleti ile başlayan programda iftar sonrası konuşan Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, 2 yıldır pandemi nedeniyle biraraya gelememenin burukluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu yıl hastalığın da azalması ile normale dönüldüğünü ve yeniden tüm paydaşları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başdemir, "Birbirimizi çok özlemiştik. Pandemi insanları birbirinden uzaklaştırdı. Ama Allaha şükür sağlık içerisinde yine bir aradayız. Ne kadar şükretsek aydır. Ramazan bizim kültürümüzde apayrı bir yeri olan kutsi bir aydır. Ramazan yardımlaşma, kardeşlik, görüşme, sevgi ve birbirimizi kucaklama ayıdır. Allah'a şükür bu mübarek gecede hep birlikteyiz. Oruçlarımızı tuttuk, iftarımızı açtık. Bir düşünür diyor ki; biz orucu tuttuk ama oruç bizi tuttu mu? diye soruyor. Peki, orucun bizi tutması ne demektir bunun üzerine düşündünüz mü? Peygamber efendimiz (s.a.v) diyor ki bazı oruç tutan insanlar vardır ki sadece aç kalırlar. Önemli olan gerçekten bunun içini oldurabilmek. Yani birisi bize hakaret ettiğinde ve kötü bir söz söylediği zaman ben oruçluyum diyebiliyorsak oruç bizi tutmuştur. Başkasının hakkına, devletin, milletin hakkına el uzatırken oruçlu olarak aman burada durayım diyorsak oruç bizi tutmuştur.

Bizim toplumumuz, bizim milletimiz büyük millettir, değerleri olan bir millettir. Devletimiz her yerde var. 7 kıtada var. Bütün yoksullara ve gariplere el uzatıyor. Sicil toplum örgütleri ve halkımız paylaşarak bir takım sıkıntıları gideriyor" ifadelerine yer verdi.

İftar programı daha sonra semazen gösterisi ile son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da protokol ve girişimciler iftarda buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement