Malkaralı Şehidin İsmi Tekvando Turnuvası'na Verilecek - Son Dakika
Yerel

Malkaralı Şehidin İsmi Tekvando Turnuvası'na Verilecek

Malkaralı Şehidin İsmi Tekvando Turnuvası\'na Verilecek

Tekirdağ’a bağlı Malkara Belediye Meclisi, 14 Kasım Tekvando Turnuvası’nın isminin Şehit Selim Vural’ın anısını yaşatmak amacıyla Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural Tekvando Şampiyonası olarak değiştirilmesine karar verdi.

03.12.2015 12:12

Tekirdağ'a bağlı Malkara Belediye Meclisi, 14 Kasım Tekvando Turnuvası'nın isminin Şehit Selim Vural'ın anısını yaşatmak amacıyla Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural Tekvando Şampiyonası olarak değiştirilmesine karar verdi. Ayrıca Uzunköprü Caddesi'nin Şehit Selim Vural Caddesi olarak değiştirilmesi önergesi İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edildi.

Malkara Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddelerini görüşmek üzere belediye binasındaki Meclis Odası'nda Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Başkanlığında toplandı.

Açılış konuşması, yoklama, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah arkadaşları adına saygı duruşunda bulunulması ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıda, gündemin 2. ve 3. maddelerinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün tam zamanlı veteriner ile tam zamanlı avukat çalıştırılması, ücretinin ve sözleşme sürelerinin belirlenmesi hakkındaki yazıları görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu neticesinde 5393 Sayılı Belediye Kanunu çerçevesinde tam zamanlı sözleşmeli veterinerin net ücretinin bin 886,66 TL, ek ödeme brüt tutarının bin 213,15 TL olmak üzere, tam zamanlı sözleşmeli avukatın ise 5393 Sayılı Belediye Kanunu çerçevesinde net ücretinin bin 886,66 TL, ek ödeme brüt tutarının bin 087,65 TL olmak üzere her ikisinin de 01.01.2016 – 31.12.2016 tarihleri arasında çalıştırılmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 4. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Hizmet Aracı Kiralanması hakkındaki yazısı görüşülerek Emlak ve İstimlak Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 1 adet hizmet aracı kiralanmasına oy birliğiyle karar verilirken, gündemin 5. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün devir hakkındaki yazısı görüşüldü.

Bayramtepe Mahallesi, tapuda kayıtlı 875 no'lu mezar vasıflı taşınmaz ile Hacısungur Mahallesi tapuda kayıtlı 337 no'lu mezarlık vasıflı taşınmazın mezarlık alanlarının sorumluluğu Büyükşehir Belediyesinde olduğundan bahsi geçen yerlerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak devrinin yapılıp yapılamayacağının belirlenmesi için konunun İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edildiği toplantıda, gündemin 6. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün takas hakkındaki yazısı görüşüldü, Malkara Belediyesi mülkiyetinde olan Gazibey Mahallesi, 223 ada, 14 no'lu parselde arsa olarak kayıtlı bulunan taşınmaz ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan 244 ada, 5 no'lu mezbaha ve bahçesi olarak kayıtlı bulunan taşınmazın takas edilmesi hususu İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edildi.

Belediye birimlerinin yazılarının görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda, gündemin 11. maddesinde yer alan MHP Grubunun 05.11.2015 tarihli yazılı önergesinin İçişleri Komisyon Raporunun görüşülmesi hakkındaki konu görüşüldü. Buna göre; Malkara sınırları içinde kalan konutların bahçelerinde, apartman boşluklarında bakımı ve barınması sağlanan av köpeklerinin çevre sakinlerine verdiği rahatsızlığın önlenmesi amacıyla kentsel yaşam alanı dışında sahipli av köpeklerine toplu barınma yeri yapılabilmesi hususunca komisyonca yer tahsisi için araştırma yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Arıcılık üretimini desteklemek, geliştirmek, kaliteli bal üretimini teşvik etmek, verimi arttırmak, Malkara balının markalaşmasını sağlamak amacıyla birlik, kooperatif ve üreticilere ortak projeler kapsamında üretilmesine destek sağlanması 05.11.2015 tarih ve 267 no'lu Meclis Kararı ile kabul edilirken, Gazibey Mahallesi, ada 215, parsel 4 no'da bulunan dükkanın Malkara – Bal Üreticileri Birliğine bedelsiz olarak tahsis edilip edilemeyeceğini belirlemek için konu Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle karar verildi.

Camiatik Mahallesi, tapuda ada 359, parsel 12 no'da kayıtlı bulunan taşınmazın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından itfaiye istasyonu olarak bedelsiz devredilmesi talebine göre, Malkara Belediyesi İmar Uygulama Planında resmi kurum + park alanında kalan parselin resmi kurumuna denk gelen 2 dönümlük kısmının itfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsisinin yapılıp yapılamayacağını belirlemek için konu İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edilirken, gündemin 14. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğünün Kira Artışı hakkındaki yazısı görüşülerek konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Kültürel Tanıtım Kapsamında Yurt Dışı Çıkış İzni hakkındaki yazısı kapsamında Malkara'yı tanıtmak ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla 18-19-20 Aralık 2015 Yunanistan Sapes ve Komotini, 25-26- 27 Mart 2016 Bulgaristan Djebel, 29-30 Nisan 2016 ve 1 Mayıs 2016 tarihlerinde Kosova Mamuşa, 27-28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Bulgaristan Ruen ve Kameno'da düzenlenecek kültürel çalışmalar sebebiyle, yurt dışındaki çalışmalarda görev alacak Türk Halk Müziği Koro personelleri Özkan Gümüş, Suzan Uzun, Anıl Savaşır, Hasan Çetin, Didem Soğancılar, Haldun Başkütük, Ulaş Aydemir, Mehmet Refik Hatip, Emre Gürtunca, Yusuf Eroy, Kadir Köse, Belediye bünyesinde tercüman kadrosunda görev alan Burcu Arabacı'nın ve Belediye Meclis Üyelerinin görev esnasında yapılacak olan tüm harcamaların konaklama, yeme, içme, ulaşım ve yurt dışı çıkış harcı gibi masrafların belediye bütçesinden karşılanmasına oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin 16. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Amatör Spor Kulüplerine Ayni ve Nakdi Yardım Yapılması hakkındaki yazısı görüşülerek konu 5393 Sayılı Belediye Kanunun Belediyenin Görev, Yetki ve Sorumlulukları başlıklı 14. maddesinin ( b ) bendi ve 6360 Sayılı Kanunun 17. maddesinde 'gerektiğinde sporu teşvik etmek amacıyla amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar dendiğinden' Malkara Belediyespor Kulübü, Malkara Belediyespor Tekvando Kulübü ve diğer amatör spor kulüplerine gerekli görüldüğü hallerde ve 2016 yılı içerisinde ayni ve nakdi yardım yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

ŞEHİDİN İSMİ TEKVANDO TURNUVASI'NA VERİLECEK

Gündemin 17. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 14 Kasım Tekvando Turnuvası'nın İsim Değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural'ın anısını yaşatmak amacıyla turnuvanın isminin J. Uzm. Çvş. Selim Vural Tekvando Şampiyonası olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Sokak İsmi Verilmesi hakkındaki yazısı kapsamında, J. Uzm. Çvş. Selim Vural'ın adının vatandaşlar ve Malkara Belediyesi'nin talebi doğrultusunda yaşatılması ve anılması amacıyla uygun bulunan cadde ya da sokağa isminin verilmesi konusu ile Ak Parti Grubunun yine aynı konuda Uzunköprü Caddesi'nin adının Şehit Selim Vural Caddesi olarak değiştirilmesi önergesi birleştirilerek İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edildi.

Komisyonlara havale edilen gündem maddelerini karara bağlamak üzere Aralık Ayı Meclisinin 2. Oturumunun 4 Aralık Cuma günü saat 16.00'da gerçekleştirilmesine karar verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkaralı Şehidin İsmi Tekvando Turnuvası'na Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement