Manisa'da Ünlü Hafızlardan Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Ünlü Hafızlardan Kur'an Ziyafeti

Manisa\'da Ünlü Hafızlardan Kur\'an Ziyafeti

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği programda, ünlü hafızlar okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetiyle Manisalılara huzur ve maneviyat dolu bir gece yaşattı.

02.01.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği programda, ünlü hafızlar okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetiyle Manisalılara huzur ve maneviyat dolu bir gece yaşattı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen programa; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ve İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bütün cemiyet ve cemaatlerin kendileriyle beraber başkalarını da sevdikleri zaman tarihte iz bırakacaklarını belirterek, "Eğer sadece kendini severse içine kapanır ve bir süre sonra da kaybolur gider. Kur'an-ı 300 senedir okuyoruz ama anlamıyoruz. Anlamak için gayret sarf edenlerimiz oldu. Cemaatler, cemiyetler, kültür adacıkları oluştu. Bunu devlet hayatına doğru taşımak çok zor oldu. Şimdi Kur'an-ı doğru okuma, anlama ve doğru bir şekilde algılama zamanı eğer biz bunu yapabilirsek, tekrar dünyanın efendisi oluruz." diye konuştu.

Müslümanların mezhep, etnik ve ideolojik kavgalarla uğraşmaması gerektiğini ifade eden Özdağ, amaçlarının Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu belirterek, İslam dünyasında yer altı ve yer üstü zenginliklerinin çok fazla olduğunu aktardı. Savaşların sadece doğuda olduğuna dikkat çeken Özdağ, Müslümanların yeterince Kur'an-ı okumadığını belirterek, "İnşallah İslam dünyası yeniden gerçek manasıyla düne kadar sadece evlerde asılı olan Kur'an-ı eline alır, aldığı Kur'an-ı Kerimi Arapçasını bilerek doğru yorumlar. Müslüman dünyası yer altı ve yer üstü kaynaklarını insanlığına takdim eder. Yine bilgi ile tanışır. Ama o bilgiye, bir şey üzerine bir şey koyar, giydirir."

İlim Yayma Cemiyetinin çok büyük hizmetlere imza attığını belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise bu hizmetlerin Türkiye dışında da birçok ülkeyi kuşattığını kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından ünlü hafızlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmam Hatibi Dünya 2'ncisi Hafız Mehmet Bilir, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Dünya 1'incisi Hafız Ali Tel, İzmir Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi-Türkiye 1'incisi Hafız Ahmet Yüksel, Turgutlu'dan emekli müezzin Hafız İbrahim Arslan, okudukları Kur'an tilavetiyle programı izleyenlere huzur ve maneviyat dolu bir gece yaşattılar. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Ünlü Hafızlardan Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement