Manisa'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Kan Bağışı Kampanyası

Manisa\'da Kan Bağışı Kampanyası

Manisa Kızılay Kan Merkezi ile Türk Kızılayı Sarıgöl Şubesi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

19.01.2015 23:10  Güncelleme: 23:32

Manisa Kızılay Kan Merkezi ile Sarıgöl Türk Kızılayı Sarıgöl Şubesi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Sarıgöl Hükumet Konağı önünde konuşlandırılan mobil kan alım aracıyla düzenlenen kampanyada, 120 kişi kan bağışında bulundu.

Türk Kızılay Derneği Sarıgöl Şube Başkanı Yusuf Tüfekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kan ihtiyacının mevsimsel olarak değişmediğini ve her zaman acil ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Bu nedenle kan bağışı için yaz ya da kışı tercih etmek gibi bir durum olamaması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Sağlıklı 18-65 yaş arasındaki vatandaşlarımız yaz ve kış aylarında rahatlıkla istedikleri kan bağışı yapabilirler. Özellikle kış aylarında kan bağışında sıkıntı çekilmesine karşın Sarıgöllü gönüllü vatandaşlarımız bugün soğuklara aldırmadan 120 ünite kan verdi, bundan mutlu olduk. Kan bizlere her zaman lazım olur. Bunun yazı, kışı, baharı yok her zaman kan bağışında bulunulması gerekir."

Şehzadeler Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesini imzalandı.

Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Nadir Ürkmez, imza töreninde yaptığı konuşmada, 38 belediye işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesiyle ücretlerde yüzde 5, sosyal haklarda da yüzde 50 ile yüzde 100 arasında iyileştirme yapıldığını bildirdi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de işçilerin haklarında yapılan iyileştirmelere karşılık yönetim olarak hizmet beklediklerini ifade etti.

- Gölmarmara'ya yeni içme suyu kaynağı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gölmarmara ilçesi Ozanca Mahallesi'nin ihtiyacı için sondaj çalışması yaptı.

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Nurettin Aytekin, yaptığı açıklamada, yaklaşık 220 metre derinlikte yapılan sondajla Ozanca Mahallesi'ne saniyede 6,5 litre içme suyu temin etme imkanı bulduklarını belirterek, "Gerekli etüt proje çalışmaları tamamlandıktan sonra Ozanca halkı, içme suyunu rahatlıkla kullanabilecek. Mahalle halkımıza hayırlı olsun" dedi.

- Sarıkız Sulama Birliği faaliyetleri

Saruhanlı Sarıkız Sulama Birliği Müdürü Alp Serdar Tuğsal, Saruhanlı Belediyesi'nin stabilize malzeme desteği ile Saruhanlı- Hacırahmanlı ile İshakçelebi-Nuriye mahalleleri arasında bulunan yedek 9 kanalının, toplam 13 kilometrelik kısmında yol ıslah çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Çalışmanın tamamlanmasıyla çiftçilerin İstanbul- İzmir yolunu kullanmadan ilçe merkezine emniyetli bir şekilde gelebileceklerini belirten Tuğsal, benzer çalışmalara devam edileceğini ve çiftçilerin daha iyi imkanlarda arazilerinde dolaşılabileceklerini kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement