Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen Açıklaması

Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen Açıklaması

Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen, yaptığı açıklamasında "Ağrı ve İstanbul saldırıları, PKK’nın barışa yönelik provokasyonlarıdır" dedi.

15.04.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen, yaptığı açıklamasında "Ağrı ve İstanbul saldırıları, PKK'nın barışa yönelik provokasyonlarıdır" dedi.

Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, "Ülkemizde 7 Haziran 2015'te yapılacak milletvekilliği seçimleri için yoğun siyasi çalışmaların olduğu son günlerde toplum huzuru ve barış ortamının devamından rahatsız olan güçler provokatif saldırılara hız verdiler" dedi. Özmen, "Önceki haftalarda DHKP-C'li militanların saldırısı ile İstanbul adliyesinde acımasızca öldürülen şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ardından Ağrı ilinin Diyadin İlçesinde PKK militanlarının güvenlik görevi yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine 4 askerimiz yaralandı, 5 PKK'lı terörist öldürüldü.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, seçimler arifesinde güvenliğe ve barış ortamına en çok ihtiyaç duyulan bir ortamda yapılan bu saldırıları ve ölümleri barış ortamına yönelik provokatif saldırılar olarak değerlendiriyor, bu üzücü olayların tekrar etmemesi için hukuk içinde kalarak her türlü tedbirin alınmasını ilgililerden talep ediyoruz" ifadesinde bulundu.

Özmen, "28 Şubat benzeri bir ortamın yaşandığı, İslami değer ve kişilere savaş açmış bir iktidarın idaresindeki Uzak Doğu'nun fakir ve mazlum ülkesi Bengaldeş'te acımasız, despot yönetimin Müslüman Cemaati İslami liderlerine yönelik idam ve infazları tüm dünyanın gözü önünde hız kesmeden devam ediyor" diyerek açıklamasını şu şeklide sürdürdü:

"1971 yılındaki iç savaşta Pakistan'dan ayrılmaya karşı çıktığı için 2013 yılında idam edilen Abdulkadir Molla'nın ardından şimdi yine Pakistan'dan ayrılmaya karşı çıktığı için yargılanan bir diğer Cemaati İslami lideri Muhammed KAMARUZAMAN, hukuk dışı yargılama sonucu idam cezasına çarptırıldı ve Bengaldeş halkının ve dünya Müslümanlarının tüm tepkilerine rağmen cezası infaz edildi.

1971'de ki ayrılıkta savaş suçu işlediği iddiasıyla idam edildiği açıklanan KAMARUZAMAN'ın diktatör Bengaldeş yönetiminden özür dilemesi durumunda idamının durdurulacağının söylenmesine karşı "Ben sadece Allah'tan af dilerim, zalimler bana can verecek değildir. Benim hayalim Bengaldeş'te İslam'ın hakim olmasıdır. Kimseye zulüm yapmadım, Allah şehadetimi kabul etsin" diye karşılık vererek zalimlerden af dilemeyip şerefiyle ölmeyi tercih ettiği bildirildi.

Mısırda idam ve müebbet hapis kararları

Mısır halkının hür iradesiyle seçtiği cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ'yi kanlı bir darbe ile devirip on binden fazla Müslüman Kardeşler üyesi Mısırlıyı katleden Abdulfettah SİSİ başkanlığındaki Mısır cunta yönetiminin silahsız ve saldırısız eylemlerle Mısır halkının iradesini ortaya koyan Müslüman Kardeşler yöneticilerine yönelik idam kararları devam ediyor. Mısır'da cunta yönetiminin direktifleriyle hareket eden adaleti sağlamaktan yoksun cunta mahkemesinin Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed BEDİİ ve 13 arkadaşını idama mahküm ettiği, 37 Müslüman Kardeşler üyesini de müebbet hapis cezasına çarptırdığı ve cezaların infaz edileceği dünya kamuoyu tarafından endişe ile takip edilmektedir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, Bengaldeşte ve Mısırda halk düşmanı despot yönetimlerin acımasız kararlarıyla Müslüman şahsiyetleri idam etmeleri, ömür boyu hapis cezasına çarptırmaları ve ceza evlerinde tutmalarını endişeyle takip ediyor, şiddetle kınıyor ve Müslüman ülkeleri, Bengaldeş ve Mısır başta olmak üzere diğer ülkelerdeki Müslümanlara yönelik idamların, infazların ve tutuklamaların bir an önce durdurulması için İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliği Teşkilatını ve insan hakları teşkilatları ile sivil toplum kuruluşlarını olaya sahip çıkmaya davet ediyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement