Mersin Büyükşehir'den Öğretmenler Günü'nde 'Ben Mimar Sinan' Oyunu - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir'den Öğretmenler Günü'nde 'Ben Mimar Sinan' Oyunu

Mersin Büyükşehir\'den Öğretmenler Günü\'nde \'Ben Mimar Sinan\' Oyunu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Ben Mimar Sinan’ oyununun prömiyerini, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Mimar Sinan Ortaokulu’nda yaptı.

25.11.2022 13:11  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Ben Mimar Sinan' oyununun prömiyerini, '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Mimar Sinan Ortaokulu'nda yaptı.

Turgut Özakman'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak'ın, proje sorumluluğunu Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Güvenç Gümüş'ün üstlendiği, Mimar Sinan karakterini Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Mahir Okdemir'in canlandırdığı; sanatçılar Ersen Ocak, Anıl Tunç Karaersal ve Berkin Özuyanık'ın çeşitli karakterleri seslendirdiği 'Ben Mimar Sinan' oyunu, Öğretmenler Günü'ne özel olarak sahnelendi. Oyun, öğretmenler ve öğrencilerden beğeni topladı.

Mimar Sinan'ı canlandıran Şehir Tiyatrosu oyuncularından Mahir Okdemir, "Başından sonuna kadar Mimar Sinan o yolculuğu kendisi tarif ediyor izleyenlere. Nereden başladığını, nerelerde hayatının dönüm noktası olduğunu ve ne şekilde son bulduğunu görüyoruz bu oyunda. Başlangıcın böyle bir okulda yapılması da çok güzel bir tercih. Sonuçta bu okulda okuyan çocuklar da okudukları okulun adını taşıyan kıymetli insanın kim olduğunu daha yakından tanıyacaklar" diye konuştu.

Öğrencilerden Bilal İbrahim ise "Çok güzeldi, çok duygulandım. Adeta Mimar Sinan buradaymış gibi hissettim. Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mimar Sinan'ı yanına çağırıp kendi adına bir cami yaptırmak istediği sahne güzeldi. Büyüdüğümde inşallah ben de Mimar Sinan gibi bu makamlara ulaşabilirim" dedi.

Mersin Şehir Tiyatrosu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, eğitim öğretim sezonu boyunca okullarda, 'Ben Mimar Sinan' oyununu sahneleyecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir'den Öğretmenler Günü'nde 'Ben Mimar Sinan' Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement