Mersin Büyükşehir, Depremzede Çocukların Yüzünü Kitaplarla Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir, Depremzede Çocukların Yüzünü Kitaplarla Güldürdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi nedeniyle kente gelen ve Büyükşehir’in geçici barınma merkezlerinde kalan yurttaşlara yönelik hizmetlerine devam ediyor. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla kenti gezen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Gezici Kütüphane Otobüsü ‘Kitobüs’ün bu seferki durağı, Erdemli Hali’ndeki geçici barınma merkezi oldu. ‘Kitobüs’ ile barınma merkezinde kalan çocuklara hikaye ve boyama kitapları ile boyama kalemleri dağıtan Büyükşehir personeli, gençlere ve yetişkinlere de romanlar dağıttı.

18.03.2023 09:33  Güncelleme: 12:22

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi nedeniyle kente gelen ve Büyükşehir'in geçici barınma merkezlerinde kalan yurttaşlara yönelik hizmetlerine devam ediyor. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla kenti gezen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Gezici Kütüphane Otobüsü 'Kitobüs'ün bu seferki durağı, Erdemli Hali'ndeki geçici barınma merkezi oldu. 'Kitobüs' ile barınma merkezinde kalan çocuklara hikaye ve boyama kitapları ile boyama kalemleri dağıtan Büyükşehir personeli, gençlere ve yetişkinlere de romanlar dağıttı.

Geçici Barınma Merkezi'nde gönüllü öğretmenlik yapan Fatma Saygı, "Bugün çocuklar için, yaşlarına uygun kitap dağıtıldı ve çok mutlu oldular. Büyük yaş gruplarımız için de roman türü kitaplar dağıtıldı. Kreş yaş grubundaki miniklere de boyama kitapları ve boyama kalemleri verildi" dedi.

Depremzede yurttaşları ve özellikle de çocukları, depremin yarattığı etkiden bir nebze de olsa uzaklaştırmak için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyleyen Saygı, "Çocukların zaten böyle farklı ihtiyaçları vardı ve şu an çok mutlular. Çocukları mutlu ettiği için, Vahap Başkanımıza da buradan çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

MİNİKLERİN MUTLU OLMASI HER ŞEYE DEĞER

'Kitobüs'ten kitap alan depremzede yurttaşlar, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Nazlı Dağlı: "Burada Büyükşehir tarafından kitap dağıtıldı, ben de kitap aldım. Bu etkinliği güzel ve anlamlı buldum, çok yararlı."

- Elif Naz Tüysüz: "Boyama kitabı ve boyama kalemleri aldım. Bunlar sayesinde burada çok güzel vakit geçireceğiz."

-Sevcan Aslan: "Boyama kitabı aldım ve gider gitmez boyayacağım, kitap da okuyacağım. İyi buldum ve çok mutlu olduk"

-Hayat Avcı: "Boyama kitabı ile boyama kalemleri aldım, çok güzel."

Mersin Büyükşehir, Depremzede Çocukların Yüzünü Kitaplarla Güldürdü
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir, Depremzede Çocukların Yüzünü Kitaplarla Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement