Mersin Kutlu Doğum Haftası'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Mersin Kutlu Doğum Haftası'na Hazır

Mersin Kutlu Doğum Haftası\'na Hazır

Mersin İl Müftüsü Ali Melek, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda 51 etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, tüm vatandaşları bu etkinliklere katılmaya çağırdı.

13.04.2012 12:01

Mersin İl Müftüsü Ali Melek, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda 51 etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, tüm vatandaşları bu etkinliklere katılmaya çağırdı. Melek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de bu yıl ilk defa Kutlu Doğum Haftası'nda Mersin'e geleceğini bildirdi.

Mersin İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri, 14-20 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde çok sayıda etkinlik gerçekleştirecek. İl Müftüsü Ali Melek, merkez ilçelerin müftüleri ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, gerçekleştirecekleri etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftülüklerince organize edilen, gönüllü kuruluşların da destek verdiği Kutlu Doğum Haftası'nın insanların her kesimine ulaşması ve buluşması için özel bir gayret gösterdiklerini ifade eden Melek, müftülükler olarak 50'nin üzerinde etkinlik düzenleyeceklerini kaydetti. Hz. Peygamberi anmak, daha iyi anlamak ve getirdiği mesajları özümseyerek uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla hafta olarak kutladıklarına işaret eden Melek, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana temasının "Hz. Peygamber Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı" olarak belirlendiğini söyledi. Bu konu çerçevesinde çeşitli sempozyum, panel, konferans, vaaz ve hutbelerle bir çok etkinlik gerçekleştirecekleri bilgisini veren Melek, bu yıl Kutlu Doğum Haftası içerisinde ilk defa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Mersin'e geleceğini belirtti. Görmez'in, 18 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek stadyum programına katılacağını aktaran Melek, "Diyanet İşleri Başkanımızın Mersin'e gelmesi, Mersine verdiği önemi ve Mersin insanına göstermiş olduğu yakın ilgiyi ifade etmesi açısından çok çok önemli. Bu anlamda da inşallah gelişinin Mersin ilimize hem bizim din hizmetleri noktasında hizmetlerimizi daha ileri boyutlara götürmemiz konusunda hem de Mersin'imizin mevcut olan kardeşliğinin, birliğinin, bütünlüğünün oluşmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bu programa iştirakini de arzu ediyoruz" dedi.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak etkinlikte, Prof. Görmez'in konuşma yapacağını dile getiren İl Müftüsü Melek, ayrıca İstanbul Süleymaniye Camii İmamı-Hatibi Ekrem Nalbant, İstanbul Zühtü Paşa Camii İmamı-Hatibi Adem Karabey ve Mersin Palamut Camii Müezzin Kayyımı Bilal Ömeroğlu tarafından Kuran-ı Kerim ziyafeti verileceğini, Konya Musiki, Sema ve Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun da ilahi dinletisi ve Sema gösterisi sunacağını anlattı.

Hafta boyunca gerçekleştirecekleri diğer etkinlikler hakkında da bilgi veren Melek, 14-15 Nisan tarihlerinde merkez ilçelerde 8-15 yaş arası çocuklara yönelik olarak etkinlik düzenleneceğini ve çocuklara oyuncaklar ile 2 bin adet Diyanet Çocuk Dergisi dağıtılacağını söyledi. Yine 15 Nisan'da Atatürk Parkı'nda uçurtma şenliği ve balık-ekmek ikramı, 16 Nisan'da bayanlara özel, gül ve hediyelerin dağıtılacağı bir etkinlik, vatandaşlara kentin çeşitli noktalarında gül dağıtımı yapacaklarını belirten Melek, "Stadyum programında da katılımcılara 27 bin kitap dağıtacağız. Yine 18 Nisan'da şehrimizin ana caddeleri ve stadyumda gülsuyu püskürteceğiz. Ayrıca hafta boyunca etkinliğimize katılan 21 berber ve kuaför ücretsiz hizmet verecek, 17 çay ocağı ile marketler, taşımacılar, fırınlar yüzde 50'ye kadar varan indirimler uygulayacaklar. 20 Nisan'da saat 12.00'de Muğdat Camii'nde, hafta dolayısıyla bir ay önce başlattığımız 1001 Hatim duası, özel mevlit programı ile merkezi sisteme bağlı bütün camilerimizde ortak bir etkinlik gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

İl Müftüsü Melek, hafta boyunca gerçekleştirilecek bütün programların ücretsiz olduğunun altını çizerek, tüm Mersinli vatandaşları etkinliklerine katılmaya davet etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement