MHP'li Alim Işık, 'Baz İstasyonları'nı Meclis'e Taşındı - Son Dakika
Yerel

MHP'li Alim Işık, 'Baz İstasyonları'nı Meclis'e Taşındı

MHP\'li Alim Işık, \'Baz İstasyonları\'nı Meclis\'e Taşındı

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, büyükşehirler başta olmak üzere birçok şehirde mobil telefon şirketleri tarafından kurulan baz istasyonları ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldığını belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdığını...

20.05.2013 11:03

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, büyükşehirler başta olmak üzere birçok şehirde mobil telefon şirketleri tarafından kurulan baz istasyonları ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldığını belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdığını bildirdi.

Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a şu soruları yöneltti: "Halen ülkemizde mobil telefon hizmeti sunan telefon şirketleri tarafından kurulmuş toplam kaç baz istasyonu bulunmaktadır? Türkiye genelinde 2013 yılı ve gelecek yıllarda kaç baz istasyonuna daha ihtiyaç duyulmaktadır? Bakanlığınızın bu konuya ilişkin planlaması nasıldır? Söz konusu baz istasyonlarının hizmet sağlayıcı firmalara ve bulundukları illere göre dağılımları nasıldır? Herhangi bir baz istasyonunun nereye kurulacağına kim karar vermektedir? Kurulacak bir baz istasyonu için hizmet sağlayıcı firmalar hangi isimler altında ve kimlere ne miktarlarda ödeme yapmaktadırlarım?. Şimdiye kadar bakanlığınıza ulaşan şikayetler nasıl değerlendirilmiştir? Anılan baz istasyonlarının bakanlığınız Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan izin alınarak genellikle gece vaktinde, insanların uykuda olduğu saatlerde kurulmasının gerekçeleri nelerdir? Anılan baz istasyonlarının denetimleri nasıl yapılmaktadır? Bakanlığınızın söz konusu baz istasyonlarının çevreye yaydıkları radyasyonun insan sağlığı ve diğer canlılara olan etkilerinin belirlenmesine yönelik olarak Bakanlığınızca yapılmış bir çalışma var mıdır? Varsa çalışmada hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Yoksa böyle bir çalışma yapılarak radyasyon düzeyi yüksek istasyonların iptal edilmesi sağlanabilir mi? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü nasıldır? Şimdiye kadar Bakanlığınızca hangi gerekçelerle kaç baz istasyonu iptal edilmiştir?."

(EFE)

20.05.2013 10: 53: 47

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Alim Işık, 'Baz İstasyonları'nı Meclis'e Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement