Milas Tarım Platformundan Çiftçiler Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Milas Tarım Platformundan Çiftçiler Günü Etkinliği

Milas Tarım Platformundan Çiftçiler Günü Etkinliği

Muğla'nın Milas İlçesinde 6 çiftçi örgütü bir araya gelerek Tarım Platformunu kurdu.

14.05.2013 19:08

Muğla'nın Milas İlçesinde 6 çiftçi örgütü bir araya gelerek Tarım Platformunu kurdu. Platform 14 Mayıs çiftçiler gününde 3 akademisyeni Milas'a davet ederek çiftçiler konferans verdirdi.

Milas Ziraat Odası, Milas Süt Birliği, Tariş Pamuk Kooperatifi ve Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi, Bodrum ve Milas Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği ile Milas İç Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği öncülüğünde 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

14 Mayıs Çiftçiler Günü etkinliği saat 12.30'da Atatürk Anıtı'na Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı'nın Milas Çiftçileri adına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Milas Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Sağlıcak, 23. Dönem Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Aday Adayı Fevzi Topuz'un yanı sıra, AK Parti Milas İlçe Başkanı Av. Bülent Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı.

Etkinliğin ikinci bölümü saat 13.00'de Milas Belediye Evlendirme ve Düğün Salonu'nda İsmail Atıcı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Atıcı, "Nasıl ki işçilerin bayramı 1 Mayıs ise Çiftçinin bayramı da 14 Mayıs'tır" dedi.

Panel daha sonra Panel Moderatörlüğünü yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yardımcı Doç.Dr. Figen ÇUKUR'un açılış konuşmasıyla devam etti.

Konuşmaların ardından Hayvancılık konulu panel gerçekleştirildi. 2 bölümden oluşan panele 19 Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Döllenme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı Prof Dr. Muzaffer Çelebi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Alçiçek panelist olarak katıldı.

Etkinliğe katılan 35 çiftçiye çekiliş usulü çeşitli hediyelerin verilmesi ile Milas Ziraat Odası tarafından düzenlenen 14 Mayıs Çiftçiler günü etkinliği sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas Tarım Platformundan Çiftçiler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement