Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"75 milyonunun hükümetiyiz. Yüzde 50'nin oyunu aldık ama yüzde 100'üne hizmet götürüyoruz" "Olağanüstü hali kaldırdık, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını tanıdık. Bilgi edinme yasasını çıkardık. Milletimizin her ferdi bilgi edinme hakkına kavuştu"

04.08.2013 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "75 milyonunun hükümetiyiz. Yüzde 50'nin oyunu aldık ama yüzde 100'üne hizmet götürüyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Vali Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül ile Kars Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu yerleşkesine yapılacak sosyal tesis ve öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini belirterek, son 10 yılda her alanda büyük çalışmalar yaptıklarını ve her yere hizmet götürdüklerini söyledi.

"75 milyonunun hükümetiyiz. Yüzde 50'nin oyunu aldık ama yüzde 100'üne hizmet götürüyoruz" diyen Yılmaz, Iğdır'da, AK partinin milletvekilinin olmadığını ancak Iğdır'a da havaalanı yapıldığını kaydetti.

Yılmaz, " Hakkari'den milletvekili var mı? Yok. Hakkari Yüksekova'ya havaalanı yaptık mı? Yaptık. İnşallah yıl sonuna doğru da açacağız. Olağanüstü hali kaldırdık, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını tanıdık. Bilgi edinme yasasını çıkardık. Milletimizin her ferdi bilgi edinme hakkına kavuştu."

Yılmaz, konuşmaların ardından beraberindekilerle yaklaşık 10,5 milyon liraya yaptırılacak kız ve erkek üniversite öğrencilerinin barınacağı yurt ile sosyal tesislerin temelini attı.

Törenin ardından, Şehit Kemal Mutlu Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Yılmaz, bir kafeteryada kısa dönem askerlik yapanlarla sohbet etti. Yılmaz, yeni çıkacak yasa ile askerlikte herkesin kendi mesleğini yapabileceğini dile getirdi.

Bu arada, Yılmaz'ın yanına yaklaşan ve fizik mühendisi olduğunu belirten Mustafa Kos da kendi geliştirdiği yeraltı-yerüstü boşlukları tespit etme ve maden arama cihazını anlatarak destek istedi.

Daha sonra da Kars'a geçen Bakan Yılmaz, Evliya Camisi avlusunda bulunan Seyyid Ebu'l Hasan Harakani'nin türbesini ziyaret etti ve Kümbetli Camisi'ni gezdi. Atatürk ve Faikbey caddelerinde esnaf ziyaretinde bulunan Yılmaz, vatandaşların sorunlarını dinledi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement