Minik Öğrencilere Ücretsiz Mandalina - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrencilere Ücretsiz Mandalina

Minik Öğrencilere Ücretsiz Mandalina

Toroslar Belediyesi'nin park ve bahçelerinde üretilen yaklaşık 10 ton mandalina, vatandaşlara ve ana okullarındaki öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

20.11.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toroslar Belediyesi'nin park ve bahçelerinde üretilen yaklaşık 10 ton mandalina, vatandaşlara ve ana okullarındaki öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Osmaniye Mahallesi'nde vatandaşlara yapılan dağıtımda gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'in narenciye üretimi açısında önemli bir noktada bulunduğunu söyledi.

Tuna, belediyeye ait park ve bahçelerde yetişen narenciye ürünlerinden vatandaşların en iyi şekilde faydalanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Narenciye türevi ürünlerin tüketilmesini yaygınlaştırmak ve artırmak için daha ciddi çalışmalar yapmak istediklerini aktaran Tuna, şunları söyledi:

"Bu dağıttığımız mandalinalar Toroslar Belediyesi'nin park, bahçe ve arazilerinde üretildi. Mersin narenciye üretiminde oldukça önemli bir konumda. Bu sebeple ürünlerin hem üretim noktasında hem de tüketim noktasında çoğaltılmasını amaçlıyoruz. Zaten bu dağıttığımız mandalinalar vatandaşın malı ve vatandaşa gidiyor. Bu sayede güzel bir olayı da gerçekleştirmiş oluyoruz. Narenciye türevi ürünlerde C vitamini olduğu için kış aylarında da gripten, nezleden korunmak için önemli katkıları var. Biz bu ürünlerin tüketilmesinin alışkanlık haline getirilmesini amaçlıyoruz. 76 milyon insanın her gün bir tane narenciye tükettiğini düşünürsek tonlarca tüketim olur. Dolayısıyla kendi içerisinde pazarlayamadığımız, bitiremediğimiz ürünü vatandaşlara teşvik ederek arz talep dengesini de kurmaya çalışıyoruz. İhracatımızda son zamanlarda azalma olsa da bizler iç piyasada tüketilmesine dikkat çekmeliyiz."

"Narenciye'de Mersin marka olmalı"

Mersin'in narenciye noktasında markalaşması gerektiğine dikkati çeken Tuna, "Bugün İstanbul'a, Ankara'ya gittiğinizde hiç bir yerde Mersin portakalı diye yazmaz. Finike portakalı diye yazar. Antalya bu açıdan bizden ileridedir. Oysa narenciyenin kalitesi bakımından özellikle de limon bakımından Mersin önemli bir üretim yeri. Onun için markalaşma açısından da dikkat çekmek istiyoruz. Mersin'in portakalı, mandalinası, limonu şeklinde vurgulamak ve markalaştırmak istiyoruz" dedi.

Tuna, gelecek yıl daha fazla narenciyeyi vatandaşlarla buluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Öğrencilere Ücretsiz Mandalina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement