Muğla Büyükşehir'den Çanakkale'ye Tarih Gezisi - Son Dakika
Yerel

Muğla Büyükşehir'den Çanakkale'ye Tarih Gezisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 288 yurttaşı, Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı topraklara götürdü.

22.03.2023 15:12  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 288 yurttaşı, Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı topraklara götürdü.

Çanakkale'de Şehitlikler, Şehitler Anıtı, Anzak Koyu, Anafartalar, Arıburnu gibi önemli bölgeleri ilk defa gören Muğlalı yurttaşlar, Çanakkale'ye savaşmaya giderek orada şehit olan hemşehrilerinin mezalarını da ziyaret etme fırsatı buldu.

"ÇANAKKALE'Yİ DOĞUSUNDAN BATISINA ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE TEK YÜREK OLAN TÜRK MİLLETİ KAZANDI"

Türk Milleti'nin birlik, beraberlikle aşamayacağı engelin, yenemeyeceği güçlüğün olmadığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bunun en somut örneğinin Çanakkale Zaferi olduğunu belirtti.

Başkan Gürün, "2016 yılından beri Çanakkale'ye, büyük zaferin kazanıldığı topraklara hemşehrilerimizi gönderiyoruz. Bu yıl daha önce o toprakları hiç görmemiş 288 vatandaşımızı dünya tarihinin değiştiği, destan yazılan Çanakkale'ye gönderdik. Doğusundan batısına Türk Milleti'nin birlik, beraberlikle tek yürek olarak neleri başarabileceğini, tüm güçlükleri aşabileceğini ve 7 düvele meydan okuyabileceğinin en somut örneği Çanakkale zaferidir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk önderliğinde Türk Milleti hep tek yürek olmuş, engelleri tek tek aşmıştır. Bugün de ülkemizin tüm vatandaşlarını kucaklamalı, sevgimizi arttırmalı, geleceğe Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan sapmadan yürümeliyiz" dedi.

Muğla Büyükşehir\'den Çanakkale\'ye Tarih Gezisi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Muğla Büyükşehir'den Çanakkale'ye Tarih Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement