Muş'ta Lahana Hasadı Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Muş'ta Lahana Hasadı Başladı

02.10.2015 14:11

Muş'un Bağlar köyünde yetiştirilen lahanaların hasadına başlandı.

Muş'un Bağlar köyünde yetiştirilen lahanaların hasadına başlandı.

Lahana üreticisi Halis Gözcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yetiştirilen lahanaların büyüklüğü ve ağırlığıyla dikkati çektiğini söyledi.

Yetiştirdikleri lahanaları toptan Van, Hakkari, Diyarbakır, Bingöl ve Bitlis gibi çevre illere pazarladıklarını ifade eden Gözcü, şöyle konuştu:

"Lahananın tanesini 10 liradan satıyoruz. Köyün geçim kaynağı büyük ölçüde lahana üretimine dayalı. 50 hanelik köyde hemen hemen herkes lahana ekiyor. Üretim oranı da geçen yıllara göre artış gösterdi. Bölgenin en kaliteli ve en büyük lahanası köyümüzde yetişiyor. Bu yıl yaklaşık bin 500 dekar alanda lahana ekimi yapıldı."

Çiftçi Mehmet Nuri Baran ise 20 dönüm alanda lahana yetiştirdiğini belirterek, "Mayıs ayında ekimini yaptığımız lahananın ekim ayı başlarında hasadına başlıyoruz. Şu anda hasadını yaptığımız lahananın büyük bir bölümünü çevredeki illere gönderiyoruz" dedi.

Köydeki en büyük sorunun sulama suyu olduğunu vurgulayan Baran, "Yeteri kadar su bulamıyoruz. Bu nedenle kendi olanaklarımızla sondajla su çıkararak ihtiyacımızı karşılıyoruz. Su motoru da çok masraflı oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Lahana Hasadı Başladı - Son Dakika


Advertisement