Müsiad'dan Kızılinler Projesi Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Müsiad'dan Kızılinler Projesi Değerlendirmesi

Müsiad\'dan Kızılinler Projesi Değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Dr.

17.04.2013 17:36

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Sıtkı Karaca, Kızılinler Termal Projesi'nin kente büyük katkı sağlayacağını belirterek "'Ankara, Konya'ya olan ulaşım kolaylığı ve çok yakın zamanda İstanbul hattının da açılacak olması bölgemizi ve Eskişehir'e sadece 11 kilometre uzaklıkta olan Kızılinler bölgesini çok cazip hale getirmektedir" şeklinde konuştu.

MÜSİAD Eskişehir Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Kızılenler Projesi konusunda açıklamada Başkan Dr. Sıtkı Karaca, bu bölgede bulunan doğal kaynak suyunun insan vücudunun ısısına en yakın su olma özelliğinden bahsetti. Karaca, "Kızılinler'de yer alan termal kaynaklarda yapılan analiz sonuçlarına bakıldığında minareli bir sudur. Hekim kontrolünde soğutularak banyo uygulamaları şeklinde birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır" dedi.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e daha kolay ulaşım sağlandığına değinen Başkan Karaca, "Ankara, Konya'ya olan ulaşım kolaylığı ve çok yakın zamanda İstanbul hattının da açılacak olması bölgemizi ve Eskişehir'e sadece 11 kilometre uzaklıkta olan Kızılinler bölgesini çok cazip hale getirmektedir" şeklinde konuştu.

Kızılinler'in, tedavi merkezi özelliği taşımasının yanı sıra kültür, kongre ve spor amaçlı turizmi de hareketlendireceğini ifade eden Dr. Sıtkı Karaca, "Odunpazarı evleri, Seyitgazi Türbesi, Frig Vadisi, Yazılıkaya, Han Yeraltı Şehri ve Mahmudiye Haraları gibi diğer kültürel ve doğal değerlere de ilişkilendirilmesi projeye daha da kapsamlı bir hale gelecektir" diye konuştu.

Kızılinler Projesi hakkında bilgi veren MÜSİAD Başkanı Dr. Sıtkı Karaca şunları kaydetti:

"Eskişehir Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nde özel yatırımcıya ayrılan toplam 2 bin 500 kapasiteli termal turizm tesisi alanı, toplam 4 bin yatak kapasiteli sağlık ve turizm tesis alanı, ileri yaşam merkezi kapsamında toplam 6 bin yatak kapasiteli sağlık ve turizm tesis alanı ile kür parkı alanının olması öngörülmektedir. Projenin yaklaşık 380 milyon Euro'ya mal olacağı tahmin ediliyor. İlgili bakanlıklarca ve İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından ihale sürecine gelindi. Eskişehir'in tüm dinamikleri bu ihale sürecinin bir an önce gerçekleşmesi için güç birliği yapmalıdır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad'dan Kızılinler Projesi Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement