Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde Teknopark tarafından düzenlenen 'I. Patent Atölyesi' konferansı gerçekleştirildi.
Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Trakya Üniversitesi 3. Dönem Rektörü Dr. Poyraz Ülger, Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.
Ankara Patent Bürosu Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı, FİSUAM Yönetim Kurulu Üyesi M. Kaan Dericioğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Kaan Dericioğlu, 'Buluşlar, Patent Sistemi ve Patentler İçin Verilen Devlet Destekleri' hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Patent alma aşamaları ve izlenilmesi gereken yollar, patent tarifnamesi, olumsuz buluş basamağı ve buluş basamağı ölçütü konularına değinen Kaan Dericioğlu konuşmasında, "2012 yılında dünya çapında 2 milyon 350 bin patent başvurusu yapılmaktadır. Patent başvurusunu en çok yapan ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin gelmektedir. Patent süreci, patent başvurusunda başlayan ve patent alınıncaya kadar yaklaşık 36 ay süren bir süreçtir. Bu sürenin uzun olması sebebiyle ticarileştirme süreci, patent başvurusunun yapılmasının ardından başlatılmalıdır. Türkiye'de patent başvurularının yüzde 20'sinin patente ulaşabildiğini dikkate alırsak bu orana girebilmek için buluşu yapan ve yapanlar ile patent vekili ve ekibinin birlikte çalışması gerekmektedir" dedi.
Konferans sonunda Prof. Dr. Poyraz Ülger ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Kaan Dericioğlu'na katılımından dolayı günün anısına plaket takdim etti. - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Yerel › Namık Kemal Üniversitesi'nde 1. Patent Atölyesi Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?