Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan 'Gazeteciler Günü' Mesajı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan 'Gazeteciler Günü' Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt\'tan \'Gazeteciler Günü\' Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor; demokrasinin, özgürlüğün, adaletin ve düşünce özgürlüğünün her alanda kaybolmaya başladığı ülkemizde daha özgür, tarafsız ve çağdaş bir gazetecilik anlayışı diliyorum” dedi.

09.01.2023 16:44  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajda, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor; demokrasinin, özgürlüğün, adaletin ve düşünce özgürlüğünün her alanda kaybolmaya başladığı ülkemizde daha özgür, tarafsız ve çağdaş bir gazetecilik anlayışı diliyorum" dedi.

Başkan Kazım Kurt, 'Gazeteciler Günü'nü paylaştığı bir mesajla kutladı. '10 Ocak, gazetecilerin dayanışma ve mücadele günü olmalıdır" diyen Kurt'un mesajı, şöyle:

"10 Ocak'ı 'Çalışan Gazeteciler' günü olarak tanımlamak oldukça güç. İşsizliğin ülke ortalamasının iki katı olduğu, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın yüzde 90'ı aştığı, gazetecilerin cezaevinde olduğu medya sektöründe; 10 Ocak, kutlanmayı değil, mücadele etmeyi gerektiriyor. Görevi halkın doğru bilgi ve haber almasını sağlamak olan gazeteciler; çıkarcı güçlerin menfaatlerini korumak üzere haber yapmaya zorlanıyor. Bu zorlamayı reddeden gazeteciler ya işten atılıyor ya da cezaevlerine gönderiliyor. Türk basını, tarih boyunca hiç bu kadar baskı altında kalmadı. Gazeteciler için haber yapmak tarih boyunca hiç bu kadar zor olmadı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 62. yılında gazeteciler, güvencesiz, örgütsüz ve sağlıksız koşullarda çalışmaya zorlanıyor. Kanunun tanıdığı haklar budanıyor, gazetecilerin kalemleri üzerindeki baskılar her geçen gün artıyor. Basın üstündeki sansür, 115 yıl önce 24 Temmuz 1908'de kaldırıldı, istibdat dönemi sona erdi. Ancak, bugün gazeteciler, 115 yıl öncesinde olduğu gibi, hatta daha fazla, istibdat altında. İşte tüm bunlar nedeniyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, artık bir kutlama günü olmaktan çıkmıştır. 10 Ocak, gazetecilerin dayanışma ve mücadele günü olmalıdır.

Basının; özgürlüklerin geliştirilmesi, uzlaşma ve barış kültürünün oluşturulması, şeffaf yönetim anlayışının yerleşmesi, demokrasinin gelişmesi, halkın haber alma hakkını en iyi biçimde kullanması ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla korunması konusunda etkin bir güç olduğu unutulmamalıdır. Basın hiç kimsenin tekelinde olamaz. Gazetecilerin kişilerin, kurumların değil halkın ve doğrunun yanında olması gerekir. Gazetecilerin kalemleri başkalarının yazdıkları ile değil, kendi özgür iradeleriyle gerçekleri yazdıkları zaman daha güçlü bir hale gelecektir. Sosyal demokrasinin gereği olan sendikal haklar ve düzenlemelerle basın emekçilerinin karşılaştıkları güçlükler azaltılmalı, verimli çalışma ortamına zemin hazırlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor; demokrasinin, özgürlüğün, adaletin ve düşünce özgürlüğünün her alanda kaybolmaya başladığı ülkemizde daha özgür, tarafsız ve çağdaş bir gazetecilik anlayışı diliyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan 'Gazeteciler Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement