Okan Gaytancıoğlu: "Araç Muayene İstasyonu Haftanın 5 Günü Sabahtan Akşama Kadar Adeta Para Basıyor" - Son Dakika
Yerel

Okan Gaytancıoğlu: "Araç Muayene İstasyonu Haftanın 5 Günü Sabahtan Akşama Kadar Adeta Para Basıyor"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, araç muayene ücretlerine gelen zammı eleştirdi. Gaytancıoğlu, “Araç muayene istasyonu haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar adeta para basıyor. Bir araç 507 liraya muayene oluyordu. Bin 130 liraya çıktı” dedi.

07.01.2023 13:25  Güncelleme: 13:29

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, araç muayene ücretlerine gelen zammı eleştirdi. Gaytancıoğlu, "Araç muayene istasyonu haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar adeta para basıyor. Bir araç 507 liraya muayene oluyordu. Bin 130 liraya çıktı" dedi.

Gaytancıoğlu, bugün Edirne'de bir araç muayene istasyonu önünde muayene ücretine gelen zamlara tepki gösterdi. Gaytancıoğlu,  özellikle ticari araçlarda bir yıl olan muayene süresinin en azından 2 yıla çıkartılması gerektiğini söyledi. Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Arka tarafta darphane var. Yani araç muayene istasyonu haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar adeta para basıyor. Bir araç 507 liraya muayene oluyordu. Muayeneden geçiyordu. Bin 130 liraya çıktı. Yüzde 122'ye varan biz zam. Hiçbir işlem de yapılmıyor. Açılıyor, kapanıyor, farlarına bakılıyor, kapıları kontrol ediliyor. Motoruna bakılıyor, yani tamir işlemi yapılmadan bu işlem yapılıyor. Böyle ticari araçlar da maalesef her yıl muayenden geçiyor. Ondan sonra enflasyon niye oluyor? İşte maliyetler sürekli artıyor. Vatandaşın parası var mı, yok mu? Vatandaş araç muayene ücretleriyle mi uğraşsın, arabasına yakıt mı alsın, yoksa sigortasını mı, yaptırsın? Her birine aşırı zam var. Dolayısıyla özellikle ticari araçlarda bir yıl olan muayene süresinin en azından 2 yıla çıkartılması ya da yapılan bu zamların geri alınmasını talep ediyoruz. Çünkü gerçekten çok yüksek. Vatandaş muayene ücretlerine yetişemiyor, sıra alamıyor ve yollarda da bir sürü muayenesiz araç var. Onlar da bir şekilde emniyet görevlilerinden kaçmaya çalışıyorlar. Bu da iyi değil. Bunun makul bir düzeye indirilmesi lazım. Herkesin bu muayeneyi rahatlıkla yaptırabilecek düzeyde bir ücret ödemesi gerekli"

Okan Gaytancıoğlu: "Araç Muayene İstasyonu Haftanın 5 Günü Sabahtan Akşama Kadar Adeta Para Basıyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Okan Gaytancıoğlu: 'Araç Muayene İstasyonu Haftanın 5 Günü Sabahtan Akşama Kadar Adeta Para Basıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement