Oran Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Oran Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Oran Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu 2012 yılı 1.Olağan Toplantısı yapıldı.

04.10.2012 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu 2012 yılı 1. Olağan Toplantısı yapıldı.

Büyük Otel'de düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Kalkınma Ajansı Kurulu Başkanı aynı zamanda Melikşah Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Reşit Özkanca, "Almış olduğumuz bilgiler üzerine yapılan çalışmalar neticesinde bölgemizle alakalı stratejik alanları yeni çalışma alanları ve nelerin yapılabileceğine dair yönetim kuruluna, kalkınma üyeleriyle birlikte sunacağız. Bunun neticesinde yepyeni bir strateji olacak. Bu arada bizim yönetim kurulu kalkınma ajansı üyeleriyle birlikte bir Kore gezimiz oldu. Bu gezide gördüğümüz ilkeleri şu anda ülkemizin hedefi olan 2023 hedefine benzer tarzda 20 yıllık bire çalışmayla iş yapıldığını gördük. Serbest bir eğitimle çeşitli yerleri gezdik, buralarda gördüğümüz heyecan bizi etkiledi. Ülkemizi de belirli tarzlarda kalkınmada bölgelerimizi ve ülkemizin 2023 hedefi doğrultusunda aktif faaliyetlerin geliştirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Programda daha sonra 'Yüksek Hızlı Tren Hatları ve İstasyonlar' ile Türkiye'de Yüksek Hızın Ticari Vizyonu ile Kayseri, Sivas ve Yozgat İllerinde Oluşturacağı Etkiler' konulu panele geçildi. Devlet Demiryolları İşletmesi 4. Bölge Müdürü Ahmet Şener sunum gerçekleştirdi. Daha sonra konuşan Demiryolu Yapım Müdürü Serdar Ayan, Yüksek Hızlı Tren Projeleri hakkında bilgi verdi. Ayan, Eskişehir-İstanbul hattının 30 Eylül 2013 yılında açılacağını kaydederek, "Ankara-İstanbul hızlı tren projesi 533 kilometre uzunluğunda, saatte 750 kilometre hıza uygun bir projedir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ankara-İstanbul arası 3 saate inecektir. Bu güzergahtaki yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan oranın yüzde 80'lere çıkarılması hedeflenmektedir. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Marmara ile bütünleşerek Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz ulaşım sağlayacak ve ülkemiz dünyada 8., Avrupa'da ise 6. Tren işletmecisi konumuna gelecektir. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi iki etaptan oluşmaktadır. İlk etap olan Ankara-Eskişehir bölümü 2009 yılında hizmete açılmıştır. Projenin ikinci etabı olan Eskişehir-İstanbul çalışmaları devam etmektedir. 30 Eylül 2013'te inşallah ulaşıma açılmış olacaktır" dedi. Sivas- Erzincan Yüksek Hızlı Tren Projesi, hakkında da bilgiler veren Ayan, "Proje 28 Mart tarihinde yapılmıştır. Bu projede 28 Haziran tarihinde yer tespiti yapılarak çalışmalara başlanılmıştır" diye konuştu.

Daha sonra ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ajans 2011 yılı yıllık, 2012 yılı ara faaliyet raporu ve iç denetim raporu hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Toplantıya; Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve ORAN yönetim kurulu üyeleri katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oran Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement