Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Osmaniye\'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Osmaniye'nin Fransızların işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

07.01.2012 14:26

Osmaniye'nin Fransızların işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Belediye Başkanı Kadir Kara, konuşmasında Fransa'yı eleştirdi.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenleri Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Valilikte düzenlenen tebriklerin kabulünün ardından törene Devlet Bahçeli Meydanı'nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında daha çok Fransa'ya çatarak şunları söyledi:

"Binlerce yıllık tarihinde her an mazlumun yanında olmuş, dünyaya adalet saçmış bir milletin son vatanı Anadolu 1. Dünya Savaşı sonunda sinsi bir planla işgale uğruyordu. Şehrimiz de çevre iller gibi Fransızların işgali ile zor günler geçirmeye başlamıştı. Bir zamanlar bir mektupla krallarını kurtardığımız Fransızlar, şehrimizin caddelerinde katliama giriştiler. Tanklarını masumların üzerine sürerek, camilerimize ateş ettiler. Ermenilerden oluşturdukları askeri birlikleri ile köylerimizi, bağlarımızı talan ettiler, onlarca masum insanımızı öldürdüler. ve erlik günü geldiğinde yiğitlere meydan görünmüş, Kurtuluş Savaşı başlamıştır. Vatan için, bayrak için, canlarını ve kanlarını seve seve feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Biz doksan yıl önce Fransızların bölgemizde neler yaptığını tarihi belgeleri ile biliyoruz. Fransızlar, bizim atalarımızın mertliğini, yiğitliğini iyi tanıdı ve geldikleri gibi gittiler. Başkalarını sömürmekten başka bir şey bilmeyen, güçsüzlere, masumlara yaptıkları katliamlardan tanıyoruz biz onları. Tarihin ayıplarını örtemeyen Fransa, bugün bizleri soykırım yapmakla, karşı fikir beyan edenleri cezalandırmanın soysuzluğu ile yüzleşiyor. Akka'da Cezzar Ahmet Paşa'dan nasıl bir ders aldınız? Şimdi soruyorum. Ne işiniz vardı Çukurova'mda, ne işiniz vardı Osmaniye'mde? Kanlı geçitte, Kovanbaşı'ndaki baskınlarda nasıl bir ders aldınız? Gavur Ali'den, Palalı Süleyman'dan, Rahime Hatun'dan, Saimbey'den, Divlimoğlu Hacı'dan nasıl bir ders aldınız? Onlar, Büyük Ortadoğu Projesi ile sinsi planlarını yeniden sahneye koymaya çalışıyorlar. Ülkemizin güçlenmesini, birlik ve beraberliğimizin günden güne pekişmekte olmasını çekemiyorlar. Doksan yıl önce olduğu gibi silahları önce Allah'ın izni ve bizim kararlılığımız sayesinde geri tepecek, ülkemize karşı kullandıkları yöntemler ellerinde patlayacaktır. Yunus gönüllü, Mevlana çağrışlı bir milletiz biz. Şanlı tarihimizi az çok tanıyan hiç kimse, hiçbir güç, bize insanlık dersi, demokrasi dersi veremez."

Osmaniye'nin ülkede ve dünyada yıldızı parlayan bir şehir olması için tüm kamu kurumlarıyla, atanmış ve seçilmişleri ile sivil toplum kuruluşlarıyla yükselen bir tempoda çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kara, "Güzel şehrimizi daha umutlu ve mutlu insanların şehri haline getirmeye, yetişen yeni nesile daha yaşanabilir bir Osmaniye bırakmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi folklor ekibinin gösterisinin ardından Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini Vali Celalettin Cerrah verdi. Şiirlerin okunmasının ardından tören resmigeçit ile sona erdi. Kutlama törenleri kapsamında ayrıca Osmaniye'nin Kurtuluş Savaşı'ndaki kadın kahramanı Rahime Hatun Meydanı ve anıtının açılışı yapıldı. Açılış töreninin ardından sanatçılar Azerin ve Alişan konser verdi.

Törenlere Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, D.Mehmet Kastal, H. Hüseyin Türkoğlu ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara, C. Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çevre il ve ilçelerin muharip gazi dernekleri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement