Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Metin: - Son Dakika
Yerel

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Metin:

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi Metin, Onkoloji Merkezini Tamamlayarak En Kısa Sürede Rize'nin Hizmetine Sunmak İstediklerini Söyledi.

13.02.2011 23:29

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi Metin, Onkoloji Merkezini tamamlayarak en kısa sürede Rize'nin hizmetine sunmak istediklerini söyledi.

Metin, Rize Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Derneğin hayırsever iş adamlarının destekleriyle önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Metin, "Tıp fakültesine alınan anjiyografi cihazları ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 bin 50 koroner anjiyografi ve 655 açık kalp ameliyatı yapıldı. İki adet ultrasonografi cihazı, göz ameliyat mikroskobu ve tiroit ameliyatlarında otomatik damar bağlayıcı vazifesi gören Ligasure cihazı alındı. Tıp fakültesi öğrenci laboratuvarları ve cihazları ile anatomi maket malzemelerinin alımı gerçekleşti. Öğretim üyelerimizin akademik çalışmalarını destekleyerek, kültürel etkinliklere katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda iki adet kitap basımını gerçekleştirdik" dedi.

Derneklerinin en önemli projesinin Onkoloji Merkezi olduğunu ifade eden Metin, "Onkoloji Merkezi projesini geliştirmek için çok sayıda kampanya yaptık. Kampanyalar sayesinde Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezinin fore kazık, ankraj ve hafriyat çalışmalarını bitirdik. Ardından projeyi Doğuş Çay grubuna teslim ettik. Hayırsever iş adamlarımız inşaatı en kısa zamanda bitirme gayreti içerisindeler. Onkoloji Merkezini en kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Merkez sağlık alanında şehre çok büyük fayda sağlayacak" diye konuştu.

Metin, merkezin yapımında desteklerini esirgemeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Rize AK Parti İl Başkanı Hasan Karal ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dernek tüzük maddeleri üzerinde yapılan değişiklikler onaylandı. Yapılan seçimde, Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliklerine şu isimler seçildi:

"Rahmi Metin, Prof. Dr. Arif Yılmaz, Ali Rıza Köroğlu, Ekrem Yüce, Ömer Faruk Ofluoğlu, Mehmet Erdoğan, Muammer Atılgan, Dursun Bilgili ve Ali Fuat Çakmakçı."

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Metin: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement