Sağlık Çalışanlarından Terör Protestosu - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarından Terör Protestosu

Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale, Sivas ve Niğde'de, sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarına tepki gösterildi.

28.10.2015 12:52

Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale, Sivas ve Niğde'de, sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarına tepki gösterildi.

Kayseri'de, Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, kendilerine ve sağlık tesislerine yönelik terör saldırılarını protesto etti.

Kayseri İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, burada yaptığı açıklamada, vatandaşın en temel haklarından biri olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik saldırıları kınadıklarını belirterek "Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Nevşehir

Nevşehir Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları da "Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak" yazılı afişler taşıdı.

Nevşehir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kayacan, son dönemde tırmanışa geçen terör olaylarında, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik saldırıların devam ettiğini söyleyerek bu olaylarda üç sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine işaret etti.

Yozgat

Yozgat Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği çalışanları,  terör örgütü tarafından sağlık personeline yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Yozgat Sağlık İl Müdürü Fatih Şahin, Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen terör saldırılarında sadece sağlık çalışanlarının değil, genç, yaşlı, çocuk ve bebek olmak üzere tüm kesimlerin hedef alındığını söyledi.

Kırıkkale

Yüksek İhtisas Hastanesi önünde basın açıklaması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadığını belirtti.

Basın açıklamasına, Uzun'un yanı sıra Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Yüksek İhtisas Hastanesi Hastane Yöneticisi Tekin Akça, Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan ile sağlık çalışanları katıldı.

Sivas

Sivas'ta da sağlık çalışanları ve kurumlarına yapılan terör saldırılarına tepki gösterildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, "Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir" dedi.

Açıklamaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve çok sayıda sağlık çalışanı da destek verdi.

Niğde

Niğde Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, terör saldırılarını lanetleyerek "Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurum Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şehymus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu" dedi.

Açıklamaya, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Doktor Fatih Balcı ve hastane çalışanları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarından Terör Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement