Sağlık Ordusunun Yeni Gönüllüleri And İçti - Son Dakika
Yerel

Sağlık Ordusunun Yeni Gönüllüleri And İçti

Sağlık Ordusunun Yeni Gönüllüleri And İçti

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde eğitim gören 112 öğrenci hemşire adayı and içerek meslek hayatlarını ilk adımı attı.

05.04.2013 12:48  Güncelleme: 12:54

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde eğitim gören birinci sınıf toplam 112 öğrenci hemşire adayı ant içerek meslek hayatlarını ilk adımı attı.

Hemşirelik bölümü öğrencilerinin kliniklere giriş sembolü olarak düzenlenen "hemşireliğe ilk adım" töreni Çiğli Belediyesi yeni hizmet binasında gerçekleştirildi.

Tören, öğrenci hemşire Neslişah Geçgel'in öğrenciler adına konuşmasıyla başladı. Geçgel, dünyanın her ülkesinde çalışacak düzeyde bilgi birikimiyle eğitim görmenin gururuyla, insana değer vererek mesleğini yükseklere taşımanın sözünü tüm öğrenci arkadaşlarının adına verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Tokem ise birinci sınıf 112 öğrenci, ikinci sınıf 103 öğrenci olmak üzere fakültedeki toplam öğrenci sayısının 215'e ulaştığı bilgisini verdi.

Geçtiğimiz yıldan daha deneyimli daha dinamik ve daha aktif bir kadroyla ilerlediklerini kaydeden

Doç. Dr. Tokem, başta engelli, yaşlı, çevre, okul sağlığı gibi birçok konuda sosyal sorumluluk projesi ürettiklerini söyledi.

Geleceğin hemşirelerine seslenen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Akar ise tüm öğrencileri sağlık ordusunun yeni gönüllüleri olarak gördüğünü ifade etti.

Prof.Dr. Akar, "Ordular öldürmek üzere hareket eder. Ama Sağlık ordusu

yaşatmak üzerine eğitim alır. Bu meslek sevmeden yapılmaz. Önce mesleğinizi sevmeniz, sonra insanı sevmeniz sonra da insanı ilgilendiren herşeyi sevmeniz gerekmektedir. Sağlık

alanı zordur . Mesleğinizin gecesi,

gündüzü yok. Nöbeti var. Özel sorunlarınız olabilir. Ama karşınızda hasta vardır. Onu her koşulda anlamanız lazım. Bu meslek para için yapılmaz. Çünkü insan sağlığının karşılığı hiçbir meblağa karşılık gelmez" dedi.

Genç hemşire adaylarının bu heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da, öğrencilerin çok yoğun geçen çalışma temposu ve sınavların ardından başka büyük ve önemli bir yolda çalışmaya başladıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Akhan, "Çok büyük sınavlardan geçtiniz. Bundan sonra daha çok çalışacaksınız. Hayatınız çalışmak ve fedakarlık üzerine kurulu olacak. Sorumluluğunuz çok fazla. Hemşirelik son yıllarda çok büyük mesafe kat etti. Bugün hekimlikle hemşirelik birarada algılanarak önemli bir bütünü tamamlıyor. Günümüzde Erkek hemşirelere de alışmaya başladık. Hanımların doğasında fedakarlık ve özveri var. Erkekler de bayanlarımızdan özveriyi öğrenecekler" şeklinde konuştu.

Törene Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Prof.Dr. İbrahim Attila Acar, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci, Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcıları Erkan Gül, Muharrem Aslan,

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr Sedat Akar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Tokem, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç.Dr. Mehmet Cemal Kahya, İKÇ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Karadağ ile ilgili fakültelerden akademisyenler katılırken; genç hemşire adaylarının aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Tören, Türk sanat müziği topluluğunun sunduğu müzik dinletisi ve öğrenci hemşire andının okunması, öğrencilere rozetlerinin takılmasıyla son buldu.

(HD)

05.04.2013 12: 27: 21

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Ordusunun Yeni Gönüllüleri And İçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement