Sakarya Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Görevine Başladı - Son Dakika
Yerel

Sakarya Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Görevine Başladı

Sakarya Üniversitesi\'nin Yeni Rektörü Görevine Başladı

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Görevine Atanan ve Daha Önce Rektör Yardımcısı Olan Prof. Dr. Muzaffer Elmas Bugün Rektörlük Görevini Prof. Dr. Mehmet Durman'dan Devir Aldı.

29.11.2010 18:50

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü görevine atanan ve daha önce Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Muzaffer Elmas bugün rektörlük görevini Prof. Dr. Mehmet Durman'dan devir aldı.SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan devir teslim töreninde konuşan eski Rektör Prof. Dr. Durman, görevinden büyük bir mutlulukla ayrıldığını söyledi. 8 yıl süren görevi boyunca birçok önemli gelişmeler kaydettiklerini, bunlardan birinin SAÜ olarak 2002 yılından itibaren üzerinde çalıştıkları Ulusal Kalite Büyük Ödülü alındığında yaşanan mutluluk olduğunu belirterek, "Çünkü başlanılan yollar bir yerde sona eriyor. Bu görevde de 8 yıldır çok yoğun çalıştık, çok güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Sonuçta her yolun bir sonu var ve bu sonun nasıl olduğu önemli. Geldiğim bugün itibariyle büyük bir mutluluk ve huzurla görevimden ayrılıyorum" dedi.

Durman, konuşmasının ardından rektörlük cübbesini Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a giydirdi. Elmas da Durman'a üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise 8 yıl birlikte görev yaptığı Mehmet Durman'dan bayrağı devir almanın onurunu ve sorumluluğunu yaşadığını söyledi.

Üniversitede yapılan seçimde öğretim üyeleri, YÖK ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün takdiriyle göreve getirildiğini hatırlatan Elmas, "Sayın Rektörüm. 2002 yılından itibaren rektör yardımcısı olarak görev yaptığım süre içinde sizin öncülüğünüzde ekip arkadaşlarımızla birlikte üniversitemizi her alanda ileri götürme hedefleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalıştık. Hiçbir zaman küçük işler ve küçük hesaplar içinde olmadık. Kurumumuzda oluşturduğumuz motivasyonla yükseköğretim alanında ulusal ve uluslararası örnek çalışmalar yaptık. Bundan sonraki yaşamınızda bu alanda edinmiş olduğunuz bilgi ve deneyimlerinizi aktarmaya devam edeceğiniz ortamlar bulacağınıza inanıyorum" dedi.

ADAPAZARI DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Sakarya Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement