Samsun'da "Rumeli Ezgileri" Konseri - Son Dakika
Yerel

Samsun'da "Rumeli Ezgileri" Konseri

Samsun\'da "Rumeli Ezgileri" Konseri

Samsun Mübadele Derneği, kültürlerini tanıtmak ve yaşatmak adına “Sezona Veda Konseri-Rumeli Ezgileri” isimli konser düzenledi.

04.06.2016 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Mübadele Derneği, kültürlerini tanıtmak ve yaşatmak adına "Sezona Veda Konseri- Rumeli Ezgileri" isimli konser düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konsere CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser öncesi konuşan Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Kınay Yanık, "Kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak adına yaptığımız bu faaliyetlerimizde bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz. Gelenek göreneklerimizi, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi özgürce yapabildiğimiz bizlere bu cennet vatanı Türkiye Cumhuriyeti'ni bırakan emanet eden canları pahasına mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, göç yollarında kaybettiğimiz ve katledilen dedelerimizi ve ninelerimizi de çok büyük saygı ve hürmetle anıyor, ruhları şad olsun. Bundan sonra derneğimizin yapacağı faaliyet ve projelerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra şef Nihat Gönül'ün önderliğinde Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun 2 bölüm olarak hazırladığı Rumeli türküleri izleyicilerden tam not aldı. Yaklaşık 22 eserin seslendirildiği konserde Vardar Ovası, Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Drama Köprüsünü Gece mi Geçtin gibi Rumeli türküleri müzikseverler uzun süre alkışladı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da 'Rumeli Ezgileri' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement