Sarılar'ın Çehresi Değişiyor - Son Dakika
Yerel

Sarılar'ın Çehresi Değişiyor

Manavgat'a bağlı Sarılar Belde belediyesi tarafından yapılan alt ve üstyapı yatırımlarıyla adeta yeni baştan oluşturuluyor.

18.08.2011 15:40

Manavgat'a bağlı Sarılar Belde belediyesi tarafından yapılan alt ve üstyapı yatırımlarıyla adeta yeni baştan oluşturuluyor.

Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, 2011 yılında bu yana belediye olarak yaklaşık 6 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını kaydederek, "Önemli olan vatandaşlarımızın memnun kalacağı bir Sarılar meydana getirmektir. Vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak birinci hedefimizdir" dedi.

2011 yılı başından bu yanan kanalizasyon, içme suyu, yağmursuyu, yol, orta refüj düzenlemesi, kaldırım çalışması, çocuk oyun alanı ve park yapımı gibi yatırımlarla beldenin kentleşme olgusunun değiştirildiğini belirten Başkan Ersoy,

"İnsanlarımız bugüne kadar bize çok az konuda şikayet için gelmişlerdi. Yapılan çalışmalar iyiydi ancak biz Sarılar halkının şikayet etmesini beklemeden beldemizde, çağdaş ve modern bir kentte ne olması gerekiyorsa onları yapmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Sarılar'da kanalizasyon sorununun yüzde 85 oranında tamamlandığını kaydeden Ersoy, 200 ve 300 milimetrelik 5 bin metre kanalizasyon döşendiğini, bu arada 4 adet kanalizasyon terfi merkezi de hizmete girdiğini belirtti. Sarılar'da 2600 metrelik içme suyu hattının döşendiğini de belirten Başkan Ersoy, belde de 2 bin 700 metrelik de yağmur suyu drenaj hattının yapıldığını ifade etti.

Sarılar Beldesi'nde 2011 yılı içinde 6 bin metre yeni yol açıldığını ve yolların stabilizesinin yapıldığını kaydeden Ersoy, şu bilgileri verdi:

'Şu anda Hastane Caddesi'nde ve 3045 sokakta sıcak asfalt yapıyoruz. Bu yaklaşık 2 kilometrelik bir çalışma olacak. Ayrıca bu cadde ve sokakta 2 bin kilometrelik kaldırım, ayrıca 800 metre yağmursuyu drenaj hattı da yapıldı. Sarılarda 9 bin metre sathi kaplama asfalt yapıldı. Cumhuriyet Caddesi, orta refüj ağaçlandırma, çimlendirme ve bordürlerin boyanması işleri de tamamlandı. 2011 yılı sonuna kadar 4 bin 900 metrelik kanalizasyon hattı, 5 bin metrede içme suyu hattı daha tamamlanacak. "

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarılar'ın Çehresi Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement