Senegal'den Türk İş Alemine Çağrı - Son Dakika
Yerel

Senegal'den Türk İş Alemine Çağrı

Senegal\'den Türk İş Alemine Çağrı

Afrika odaklı dış ticaret çalışmalarını yoğunlaştıran İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) Senegal'in Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke'yi üyeleri ile buluşturdu.

27.09.2013 14:51

Afrika odaklı dış ticaret çalışmalarını yoğunlaştıran İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) Senegal'in Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke'yi üyeleri ile buluşturdu. İGİD 'in Gaziemir'deki binasında düzenlenen Senegal İş Fırsatları toplantısında konuşan Issakha Mbacke, güçlü hukuk ve demokratik sistemi ile ülkesinin yabancı yatırımlar için güvenli bir liman olduğuna dikkat çekti.

Beraberinde Büyükelçilik Dışişleri Müsteşarı Moustapha Sokhna Diop ve Senegal İzmir Fahri Konsolosu Gökhan Koraltan olduğu halde İGİD üyeleri ile buluşan Büyükelçi Issakha Mbacke şu bilgileri verdi; " Türkiye ile Senegal arasında ekonomik ve ticari ilişkileri gelişen bir seyir izliyor. Ancak bu gelişme potansiyelin gerisinde. Senegal Türk iş adamları için fırsatlar ile dolu. Öncelikle ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı girişimciler devletimizin ciddi desteğini arkasında bulacaklar. Yerel ortaklık zorunluluğu olmadan yapılacak yatırım ve girişimler hukuk sistemimizin güvencesi altında. Batı Afrika Birliği'nin önemli bir üyesi olan Senegal, İzmirli girişimciler için aynı zamanda Afrika'ya açılacak ülke konumunda."

İHRACATIMIZ, İTHALATIMIZIN 50 KATI

Senegal'in ülkemizle ticari ilişkilerinin ülkemiz lehine geliştiğini ifade eden İGİD Başkan Vekili Selim Doğanata ise Dernek olarak geçtiğimiz yıllarda iş gezileri düzenledikleri Senegal'i yakından tanıdıklarını ve uygun yatırım iklimini yerinde tespit ettiklerini ifade etti. Doğanata; "İGİD 'in ve üyesi bulunduğumuz ESİDEF (Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu) ve TUSKON'un (Türkiye Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu) Afrika merkezli çalışmalarında Senegal'in önemli yeri var. Yatırım güvenliği ve bürokratik koşulları uygun. 2012 yılında Senegal'in Türkiye'ye ihracatı, 2,1 milyon ABD doları, Türkiye'den ithalatı 128 milyon ABD Doları. Yani ülkemiz lehine ciddi bir ticari katma değer var. Kazan kazan ilkesi ile Senegal'in gelişimini de gözetecek büyük projelerde de var olmalıyız." şeklinde konuştu.

Senegal İzmir Fahri Konsolosu Gökhan Koraltan ise yaptığı konuşmada Senegal'in otoyol ve altyapı projelerinde Türkleri de görmek istediğini vurguladı ve Çin'in ülke pazarında artan etkinliğine karşın Türk girişimcilerin elini çabuk tutması uyarısında bulundu - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Senegal'den Türk İş Alemine Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement