Sinop'ta Yibo Şenliği - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Yibo Şenliği

Sinop'ta Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) şenliği başladı.

07.06.2011 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) şenliği başladı.

Sinop Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda düzenlenen törenle başlayan şenliklerde Sinop'taki 13 yatılı bölge okulu öğrencileri bir araya geldi. Yıl boyunca hazırladıkları çeşitli dans gösterileri, resim ve sanat sergisi, sportif etkinlikleri izleyicilere sunan öğrenciler büyük beğeni topladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Şentürk, yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde ve Sinop'ta YİBO sayılarında düşüş yaşandığını söyledi. Bu düşüşü kırsal kesimdeki taşıma probleminin giderilmesine bağlayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarından itibaren var olan YİBO'ların sayısı 1997 yılından itibaren hızla artış gösterdi, fakat bu artış 2007 yılına kadar sürdü. Son yıllarda kırsal kesimdeki nüfus azalması ve taşıma sorunlarının giderilmesi ile YİBO sayıları gittikçe düşmeye başlamıştır. İlimizde daha önce açılmış olan 16 YİBO'nun 3'ü kapanmış ve şu anda 13 YİBO faaliyetini sürdürmektedir. Şu şartlarda YİBO sayısının daha da düşeceğini görmekteyiz. Temizlik ve barınma ve beslenme konusunda tüm sorunlarımızın kökünden çözüldüğünü görüyoruz. Bu konularda hiç sorunumuz yok. Ancak bazı kurumlarımızda öğretmen eksikliğimiz var. Çocuklarımızın bireysel deneyimlerini geliştirecek branşlarda eğitimcilerin olmadığını gözlemliyoruz. Eğer bunlar da tamamlanırsa YİBO'lar eğitimlerini hızla sürdüreceklerdir. Okullarımızda gerçekleşen faaliyetleri sizlere göstermek maksadıyla, burada bu şenlikleri hazırlamış bulunmaktayız. '

Törene Vali Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Salih Altınok, Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz katıldı.

- SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Yibo Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement