Sinoplu Balıkçı: "Vatandaş Cüzdanından Çıkartırken 1 Lirayı Sayıyor, 'Bu da Bizden Olsun' Diyoruz" - Son Dakika
Yerel

Sinoplu Balıkçı: "Vatandaş Cüzdanından Çıkartırken 1 Lirayı Sayıyor, 'Bu da Bizden Olsun' Diyoruz"

Sinoplu balıkçı İsmail Değer, "Günde 6,7 kilogram, 10 kilogram yardım niyetine balık verdiğimiz insanlar var. Vatandaş mesela 2.5 lirayı sayıyor. Cüzdanından çıkartırken 1 lirayı sayıyor. Böyle gördüğümüz zaman diyoruz ki tamam bu da bizden olsun" dedi.

12.12.2022 15:38  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA USTA

Sinoplu balıkçı İsmail Değer, "Günde 6,7 kilogram, 10 kilogram yardım niyetine balık verdiğimiz insanlar var. Vatandaş mesela 2.5 lirayı sayıyor. Cüzdanından çıkartırken 1 lirayı sayıyor. Böyle gördüğümüz zaman diyoruz ki tamam bu da bizden olsun" dedi.

Sinoplu balıkçılar artan ekonomik şartlardan dolayı balık satışlarında düşüş yaşadıklarını ve balıkçı tezgahına gelen müşterilerin alım güçlerinin çok düştüğünü belirtti.

"TEZGAHA 10 KASA BALIK GELSE 3 KASASINI SATAMAZSAK BİZ DE O GÜN İFLASTAYIZ"

Sinoplu balıkçı İsmail Değer şunları söyledi:

"Balıkçılar açısından bakarsak bu zamana kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. Zaten balıkçının asıl ana temel maddesi mazot. Bir gırgır kayığını düşünün bir gece yaktığı mazot 125 bin lira. Bunun tayfası hariç. Kayıkta 30 kişi çalışıyor. Kumanyası var. Köpük desen bugün 23, 24 lira. Yani gerçekten bu sene biraz zorlandık. Zorlanmaya da devam ediyoruz. Son 1 haftadan beri Sinop gırgır balıkçıları karar aldılar. Hamsi çok ince denize çıkmayalım diye. Bugün saat 15.00'da sona eriyor o da. İnşallah hamsiler irileşir de hem vatandaşın açısından hem tutanlar açısından her iki taraf da kar eder diye düşünüyoruz. Şuan da Samsun ve Ordu'dan gelen hamsilerimiz var. Tezgahtaki fiyatı 40 lira. Bazen şuna şahit oluyorum. Günde 6,7 kilogram, 10 kilogram yardım niyetine balık verdiğimiz insanlar var. Vatandaş mesela 2.5 lirayı sayıyor. Cüzdanından çıkartırken 1 lirayı sayıyor. Böyle gördüğümüz zaman diyoruz ki tamam bu da bizden olsun. O kadar onurlu insanlar ki onu bile kabul etmiyorlar. Bizim verdiğimiz bağışı da kabul etmiyorlar. İnsan üzülüyor. Hepimiz aynı durumdayız. Biz de farklı değiliz. Tezgaha 10 kasa balık gelse 3 kasasını satamazsak biz de o gün iflastayız. Biz de iflasa gidiyoruz. Alım gücü de yok. Satış da yok. Her şey pahalı. Biz balıkçılar olarak inşallah sonumuz hayır olur diye düşünüyoruz."

"HAYAT ŞARTLARI İNSANLARI ZORLUYOR"

Sinoplu balıkçı İsmail Coşkunarslan ise, "İnsanlar 2 kilogram balık alacağına 1 kilogram alıyor. Her şeyden tasarruf etmeye çalışıyor. Biz balıkçılar olarak balık diğer ürünlere bakaraktan daha uygun. 1 kilogram hamsi ile 3 kişi karnını doyuruyor. Ama bir restorana ve ya lokantaya gittiğin zaman tabi ki de imkanı yok. O paralara karın doymaz. Biz Sinoplu olarak ucuz balık yemeye alışkınız. Ama tabi ki de hayat şartları insanları zorluyor. Her şey pahalandı. Bu da ne oluyor? Balığa yansıyor. Günden güne kötüye gidiyor" dedi.

Görüntü dökümü:

*İsmail Değer

*İbrahim Coşkunarslan

*Sevim Köse

*Detay görüntüler

Sinoplu Balıkçı: "Vatandaş Cüzdanından Çıkartırken 1 Lirayı Sayıyor, \'Bu da Bizden Olsun\' Diyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Sinoplu Balıkçı: 'Vatandaş Cüzdanından Çıkartırken 1 Lirayı Sayıyor, 'Bu da Bizden Olsun' Diyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement