Sivrihisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yılı - Son Dakika
Yerel

Sivrihisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yılı

Sivrihisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı Sivrihisar Belediye Başkanı Arslan: "Kurtuluşun, sevinç, heyecan ve gururunu yaşıyoruz"

20.09.2013 16:25

Sivrihisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Sivrihisar İlçesi Belediye Başkanı Fikret Aslan, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, kurtuluşun, sevinç, heyecan ve gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Sivrihisar'ın düşman işgalinden kurtuluş tarihini anlatan Arslan, "Bugün,  milli benliğimizin, var oluşla yok oluş arasındaki mesafede bize gerçek özgürlüğü gösteren, bağımsızlığımızın bütün benliğimize nakşeden, bizi biz yapan, bu toprakları bize kutsal emanet olarak bırakan tarihimizin adıdır" dedi.

Kurtuluş gününü bayram olarak kutlamalarının nedeninin asla kuru bir naradan ibaret olmadığına dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

"Bugün acılarımızı, çilemizi yoğuran bu toprakları bize vatan yapan, bu toprakların asıl sahipleri büyük eczadımızı minnet ve şükranla yad etme günüdür. Sevinç bizim sevincimizdir. Bayram bizin bayramımızdır. Ancak şunu unutmamalıyız, biz bir zamanlar bu topraklarda yaşanan hüzünleri, ağlayan gözleri, yitirilen canları unutmamak, tarihi bir daha bu tür ağır tecrübelerle şahit tutmamak bizin en temel hedeflerimizden olmalı, gayemiz bu amaçla şekillenmelidir. "

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ve eşi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt,  Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Kemal Sürer Biçer, Sivrihisar Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli ile belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivrihisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement