STK'lar Partilere Yapılan Saldırıları Kınadı - Son Dakika
Yerel

STK'lar Partilere Yapılan Saldırıları Kınadı

STK\'lar Partilere Yapılan Saldırıları Kınadı

Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu son günlerde ülke genelinde siyasi partilere yapılan saldırıları kınadı.

12.03.2014 12:05

Yaklaşan 30 Mart yerel seçimleri öncesi Türkiye genelinde siyasi partilere yapılan eylemler Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu tarafından kınandı. Sebze ve Komisyoncular Derneği Başkanlık Binası'nda bir araya gelen platform üyeleri yaşanan oyuna dikkati çekti. Aralarında
TOBB KGK Başkanı Vildan Polat, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Kadın Dernekleri Platformu Başkanı Handan Karataş, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, Şanlıurfa STK'ları Platformu Başkanı Osman Gerem gibi isimlerin yer alarak destek verdiği basın açıklamasını Hal Pazarı Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş yaptı.

'ZARAR VERİCİ SALDIRILAR OLUYOR'
Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu olarak gündemi yakından takip ettiklerini kaydeden Akbaş, "Özellikle son süreçte milletin menfaatlerine zarar verecek şekilde siyasi partilere yönelik olarak yapılan aşağıdaki eylemleri görmekteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Seçim Bürosu'na yapılan saldırı, Ordu'da ve Fethiye'de Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yapılan saldırı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keçiören İlçe Binası'na yapılan saldırı, İstanbul'da MHP Bürosu'na yapılan saldırı, Ankara'da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim Bürosu'na yapılan saldırı, Hür Dava Partisi (Hüda Par) Kadın Kolları'na yapılan saldırı, Mardin'de AK Parti Seçim Bürosu'na yapılan saldırı ve benzer eylemleri görmekteyiz" dedi.

'BİZ BU ZİHNİYETİ TANIYORUZ'
Ülke genelinde siyasi partilere yönelik yapılan saldırılara karşı toplumu sağduyuya çağıran Akbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler Sivil Toplum İzleme Platformu olarak bu eylemleri, yapılan zihniyeti tanıyoruz. Bu zihniyet 1980 öncesinde de sağcıyı solcuya, solcuyu da sağcıya vurdurarak binlerce gencin ölümüne sebep olmuş, her zaman millet menfaatlerinin karşısında durmuş, milletin çatışmasından nemalanmış, sürekli kaos ortama yaratmaya çalışmış menfaat kitlesidir. Biz toplum olarak daha önce de bu senaryolara çok gördük. Artık toplum olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Millet menfaatlerine zarar verecek eylemler kimden gelirse gelsin, hiçbir ayrım yapmadan karşılarında olduğumuzu belirtiyor ve toplumun huzurunu, birliğini bozmaya yönelik yapılan bu eylemleri kınıyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel STK'lar Partilere Yapılan Saldırıları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement