Sunder İşadamları Derneği'nin Belçika Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Sunder İşadamları Derneği'nin Belçika Çıkarması

Sunder İşadamları Derneği\'nin Belçika Çıkarması

Çeşitli iş görüşmeleri, Avrupa Birliği Parlamentosu ziyareti için Belçika'ya giden Sunder İşadamları Derneği üyeleri, aynı zamanda Anvers Limanı'nda kendileri için yapılan programa katılarak liman şirketleriyle öğle yemeğinde buluştu.

28.06.2012 18:22

Çeşitli iş görüşmeleri, Avrupa Birliği Parlamentosu ziyareti için Belçika'ya giden Sunder İşadamları Derneği üyeleri, aynı zamanda Anvers Limanı'nda kendileri için yapılan programa katılarak liman şirketleriyle öğle yemeğinde buluştu.

Programın ilk gününde Brüksel'e inen Sunder İşadamları Derneği üyeleri, TUSKON Brüksel Temsilcisi Serdar Yeşilyurt tarafından karşılandı. TUSKON ofisinde AB Parlamentosu Programı hakkında kısa bir brifing alan Sunderliler, kısa bir Brüksel turu düzenleyerek burada bulunan Türk okulu Ecole des Etocles Koleji'ni de ziyaret ettiler.

Programın 2'nci gününde Belçika'nın Venedik'i diye adlandırılan Bruj'a da turistik gezi düzenleyen Sunderliler, günün akşamında Belçika Türk İşadamları Derneği (BETİAD) ev sahipliğinde 60 Belçikalı Türk işadamının katıldığı akşam yemeğinde buluştular. Yemekten sonra Sunder İşadamları Derneği Genel Sekreteri Abdurrahman Koçak'ın dernek hakkındaki sunumunun ardından ikili iş görüşmelerine geçildi ve BETİAD ve Sunder İşadamları Derneği üyeleri arasında çeşitli alanlarda ticari bağlantılar kuruldu.

Programın 3'üncü gününde Brüksel yakınlarındaki Zele kasabasına geçen Sunderliler, burada modern bir büyükbaş hayvan çiftliğini ziyaret ederek tesis hakkında geniş bilgi aldılar. Daha sonra tekrar Brüksel'e geçen Sunderliler, AB Parlementosu'nda Yeşiller Partisi Türkiye Danışmanı Ali Yurttagül ile Türkiye-AB ilişkileri hakkında sohbet ettiler. Ali Yurttagül, Türkiye'nin ekonomide kredi notunun son 10 sene içinde yüzde 8-9 oranında arttığını ifade ederek, "Önceden Avrupa'da, kapılar açılınca Türkler göçmen olarak Avrupa'yı işgal edecekler diye bir korku vardı. Sizin gibi işadamları sayesinde bu korku ortadan kalkıyor. Türkiye'deki yüzde 8-9 oranında ekonomik kalkınmayı herkes gibi Avrupa'da görüyor" dedi.

Akşam yemeğinde de Alman Sosyal Demokrat Parti Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Vekili İsmail Ertuğ ile buluşan Sunderliler, Türk-Alman dış ilişkileri ve Almanya'daki Türkler hakkında sohbet ettiler.

Parlamentodaki ziyaretlerine ara vermeden devam eden Sunderliler, programın 4'üncü gününde sırayla Avrupa Parlamentosu vekilleri; Andreas Schwab, Anna Maria Corraza Bildt, Metin Kazak, Ivo Vajgl, Cristian Busoi ile görüşmeler yaptılar.

Görüşmelerden sonra Avrupa'nın en büyük lojistik merkezi konumunda olan liman kenti Anvers'e de geçen heyet, Belçika Büyükelçisi Pol de Witte tarafından organize edilen programa katıldı. Sunder üyeleri için özel hazırlanan Anvers Limanı hakkındaki sunumun ardından liman şirketleri ile networking yemeğine geçen Sunderliler, buradaki lojistik firmalarıyla da çeşitli iş bağlantıları yaptı. Anvers'te Türkiye Başkonsolosu Deniz Çakır'ın da katıldığı programın ardından, liman yetkilisi Stefanie D'Herde'nin rehberliğiyle liman gezisi yapıldı.

Liman gezisinin ardından Gaziantep'e dönen Sunder İşadamları Derneği üyeleri, geziden çok memnun olduklarını ve parlamento ziyaretlerini yakın zamanda tekrar edeceklerini ifade ettiler.

Gezi programına; Sunder İşadamları Derneği üyeleri, MTF Dış Ticaret'ten Alperen Doktoroğlu, Üçyıldız Metal'den Bilal Yıldız, Demkar Nuts'tan Cengiz Demir, Özçelik Profil'den Fatih Döldöş, Safa Un'dan Ferhat Aydıngüler, İpek Mekik Halı'dan Halil Ceyhan, Tat Grup'tan Kutayfer Memiş, Tutak Kuruyemiş'ten Salih Tutak, Beşler Grup'tan Yusuf Çakmak, Sunder Genel Koordinatörü Ahmet Kaygusuz ve Sunder İşadamları Derneği Genel Sekreteri Abdurrahman Koçak katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sunder İşadamları Derneği'nin Belçika Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement