Suriyeli Mülteci Piyanist Cimuk, Kocaeli'de Konser Verecek - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Mülteci Piyanist Cimuk, Kocaeli'de Konser Verecek

Suriye'den ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, Kocaeli'de konser verecek.

06.10.2015 13:40

Suriye'den ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, Kocaeli'de konser verecek.

Kocaeli Sanayi Odası'ndan (KSO) yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki çatışmaların İkinci Dünya Savaşından bu yana dünyada görülen en büyük insani krizi tetiklediği belirtildi.

En büyük mülteci nüfusu barındıran Türkiye'nin sığınmacılar için yaptığı harcamaların devasa boyutlara ulaştığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye'de yaşanan süreçten mültecilerin daha uzun bir süre Türkiye'de kalacağı anlaşılıyor. Bu durum yardım konusunun tekrar düşünülmesini, entegrasyona ve ev sahibi toplumla Suriyeli misafirler arasındaki ortak yaşama daha fazla odaklanılmasını gerektirmektedir. Bu kapsamda dünya barışına dikkat çekmek amacıyla organize ettiğimiz konser ile KSO Oda Orkestrası ve piyanist Tambi Asaad Cimuk'un muhteşem bir müzik organizasyonuna imza atacağını düşünüyoruz. Sanatın en zor koşullarda bile yeşermeye hazır bir tohum olduğu gerçeğini hatırlatan Cimuk'un yaşam öyküsü ve elde ettiği başarılar, dünyadaki tüm mültecilere umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini hatırlatırken, devletlere de mülteci kabulünün toplumlara katabileceği değerler konusunda evrensel mesajlar veriyor."

Açıklamada, konserin Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın Desteklenmesi Projesi çerçevesinde ücretsiz olarak 9 Ekim Cuma günü saat 19.00'da Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Mülteci Piyanist Cimuk, Kocaeli'de Konser Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement