Tarsus'ta Engelsiz Park Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Engelsiz Park Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan engelsiz parkın açılışı gerçekleştirildi.

04.12.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan engelsiz parkın açılışı gerçekleştirildi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, engellilerin faydalanacağı parkı engelli vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılabilmeleri için açtıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren açılışlar yaptıklarını anlatan Can, "Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmenin ve sizlerle daima bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün engelli kardeşlerimizi anlamanın en azından anlamaya çalışmanın, onların çektikleri zorlukları ve hayat mücadelelerini hatırlamanın günü. Bugün onların yaşamındaki engelleri kaldırmanın, engellerin kaldırılması için gereken adımların atılması günü" diye konuştu.

Mersin Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Aslan da engellilere yönelik böyle bir açılışın olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların engelsiz bireylerle bir araya geldiğinde çok mutlu olduklarını ve hayata daha olumlu baktıklarını ifade eden Aslan, "Bu park bu ortamı sağlamak için çok önemli bir alan. Çünkü biz engelli bireyler, engeli olmayanlarla aynı ortamda bulunmayı, aynı havayı solumayı, aynı duyguları paylaşmayı istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan ile engelli vatandaşlar parkın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta protokol üyeleri sembolik olarak tekerlekli sandalyelere bindi. Engelliler de parkta satranç ve bocce oynadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Engelsiz Park Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement