Tip Samsun Kadın Çalışma Gurubu: "Saray'ın Yarattığı Enkazdan El Ele Birlikte Kurtulacağız" - Son Dakika
Yerel

Tip Samsun Kadın Çalışma Gurubu: "Saray'ın Yarattığı Enkazdan El Ele Birlikte Kurtulacağız"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Samsun İl Örgütü Kadın Çalışma Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “Yıllar yılı ülkemizi ‘kadın cinayeti’ cehennemine çevirenlere söylüyoruz; günleriniz sayılı, yenileceksiniz. Saray'ın yarattığı enkazdan el ele birlikte kurtulacağız” açıklamasını yaptı.

05.03.2023 17:08  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Samsun İl Örgütü Kadın Çalışma Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla "Yıllar yılı ülkemizi 'kadın cinayeti' cehennemine çevirenlere söylüyoruz; günleriniz sayılı, yenileceksiniz. Saray'ın yarattığı enkazdan el ele birlikte kurtulacağız" açıklamasını yaptı.

TİP Samsun İl Örgütü Kadın Çalışma Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Gazi Caddesi'nde düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarını eleştirdi. Kadın Çalışma Grubu sorumlusu Arzu Özçelik, şunları söyledi:

"BU KATLİAM SİZİN ESERİNİZ"

"'Depremden insan ölmez' denilen bir çağda, bilim ve plan tanımayan bir kar hırsının yaşamları yok edişini gördük. Neoliberal azgın piyasacılığın, denetimsizliğin, rant ve talan politikasının insan hayatıyla nasıl kolayca oynadığını gördük. Afet koşullarında bile kimsesiz kalmış çocukları cemaatlere verenler, evlatlık verilenlere 'Namahrem değildir' diye fetva salanlar, deprem bölgesine çadır bile götürmemişken Kur'an kursu açanlar, canlarımız enkaz altında inlerken sala okutanlar, 'Devlet nerede' diye öfkelenen milyonlara hakaret edenler; bu katliam sizin eseriniz, asrın felaketi saray düzeninizdir. Bu 8 Mart'ta acımız da öfkemiz de çok daha büyük. Afet sonrasındaki yıkımın, acının, yasın, soğuğun, çaresizliğin ortasında çamaşır yıkamaktan yemek yapmaya, çocuk bakmaktan hastayla ilgilenmeye, yaşamın çarkı üzerimizden geçiyor.

"SARAY'IN YARATTIĞI ENKAZDAN EL ELE BİRLİKTE KURTULACAĞIZ"

Olmaması hayatımıza mal olabilecek hijyeni sağlayamadığımızdan dolayı kadın hastalıklarına yakalanıyoruz. Hayatı yeniden üreten bizler için lohusalığımız, hamileliğimiz korkumuzun kaynağına asrın felaketi sizseniz, kız kardeşlik bilinciyle asrın dayanışması da biz olduk, oluyoruz. Yurdun dört bir yanından ped, iç çamaşırı, bebek maması, hazır gıda gönderen, birlikte ağlayıp birlikte çare üreten bizden başkası değil. Biliyoruz ki yeni bir yaşamı kurmak dayanışmamızda, örgütlülüğümüzde, irademizdedir. Kadınların sevdiklerini, evlatlarını, eşlerini, yakınlarını toprağa verdiği; emeklerinin, yaşamlarının, yuvalarının hiçe sayıldığı bu ataerkil, kapitalist düzeni yıkmak da boynumuzun borcudur. Gördük ki milyonlarca kadın, yaşamı yeniden kurmaya, insanca bir düzeni inşa etmeye hiç olmadığı kadar istekli. Bu iradeyi güçlendirecek, iktidara taşıyacağız. 8 Mart, bize asrın felaketini yaşatanlar için çöküşün ilanı olsun. Katillere söylüyoruz; hesaplaşacağız. En pervasız serbest piyasacı, kaderci düzeninizi yıkacağız. Kadının, emeğin, yaşamın düzenini eşitlik ve özgürlük temelinde kuracağız. Kadınları işsiz, yoksul, güvencesiz bırakmayı 'devlet politikası' belleyenlere söylüyoruz: Hükmünüz bitmiştir, yıkılacaksınız. Yıllar yılı ülkemizi 'kadın cinayeti' cehennemine çevirenlere söylüyoruz; günleriniz sayılı, yenileceksiniz. Haramilerin saltanatı bitecek. Saray'ın yarattığı enkazdan el ele birlikte kurtulacağız."

Tip Samsun Kadın Çalışma Gurubu: "Saray\'ın Yarattığı Enkazdan El Ele Birlikte Kurtulacağız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tip Samsun Kadın Çalışma Gurubu: 'Saray'ın Yarattığı Enkazdan El Ele Birlikte Kurtulacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement