TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'na aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'ın da bulunduğu 8 ilden sorumlu Malatya Bölgesi'nden 72 proje çağrıldı.
Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla bilgisayar, biyoloji, tarih, matematik, psikoloji, coğrafya, fizik, sosyoloji ve kimya alanlarında ortaöğretim öğrencilerinin rehber öğretmenler eşliğinde hazırladığı 405 projeden 72'si elemelerden geçerek sergiye çağrıldı.
Malatya'dan 31, Elazığ ve Şanlıurfa'dan 11'er, Diyarbakır'dan 7, Mardin ve Adıyaman'dan 4'en, Tunceli'den 3 ve Bingöl'den bir proje, Ankara'daki final sergisinde yer bulacak.
Yarışma kapsamında Malatya Bölgesi sergisi de 25-29 Mart tarihleri arasında Malatya'da yapılacak.
Muhabir: Tuba Karahan
Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Tübitak 44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.