Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri Başladı

Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri Başladı

Eskişehir Valisi Tuna, "Moda estetiğinde, 'Türk dünyasında kadın' konusuna da dikkati çekmek istiyoruz" dedi.

05.05.2014 13:03  Güncelleme: 11:28

Eskişehir'de, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle gerçekleştirilen, Türk Cumhuriyetleri'nden moda sektörü temsilcilerini bir araya getiren "Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri" başladı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türk dünyasının gönül ummanını bir kez daha bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türk dünyasının moda sektörünün değerli temsilcilerini ve tasarımcılarının katılımlarıyla zengin bir görsel şölenin herkesi beklediğini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Söz konusu etkinlikle moda estetiğinde, 'Türk dünyasında kadın' konusuna da dikkati çekmek istiyoruz. Türk kültüründe ezelden beri kadın hep erkeğin yanındaydı. Yakın tarihimize baktığımızda Kurtuluş mücadelemizde de kadınlarımız yine erkeğin yanındaydı. Ruh ufkumuz olan Hz. Mevlana kadınlar için 'sevgili değildir' der. Çünkü ona göre kadın sevgiliden öte ve yüce 'Hakk nuru'dur. Cennetin, anaların ayakları altında olduğuna inanılan bir değerler dünyasında yine Atatürk'ün önderliğinde kadınlarımıza bir çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Temennimiz Türk dünyasında, hayatın her alanında hem nitelik hem de nicelik bakamından ortaklığın artmasıdır. Bunu besleyen ümidimiz, ortak kültür mirasımız ve değerlerimizdir."

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat  Purtaş da bir çok etkinliği, Türk dünyası halklarının kültürel ortaklığı açısından son derece verimli iş birliklerine dönüştürmek istediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından "Uluslararası Türkeli'nin Renkleri Moda Tasarım Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Dana sonra Vali Tuna ve beraberindekiler, "Türkeli'nin Renkleri Moda Tasarım Yarışması ve Ülke Kültür Ürünleri Sergisi"ni gezdi.

 Yarın sona erecek etkinlikte, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Moğolistan, Kırım, Makedonya, Altay, Tataristan, Saha Yakut, Hakas, Tuva, Başkurdistan, Çavuşistan, Kalmuk, Kabardin Balkar, Uygur'dan sektör temsilcileri, tasarımcılar ve akademisyenlerin katılımının yanı sıra Türk moda sektörünün önemli tasarımcılarının katılımlarıyla zengin ve çok kültürlü bir görsel şölen oluşturulacak. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement