Ülkü Ocakları Bir Milli Kültür Kurumudur" - Son Dakika
Yerel

Ülkü Ocakları Bir Milli Kültür Kurumudur"

Ülkü Ocakları Bir Milli Kültür Kurumudur"

Ülkü Ocakları Seyhan İlçe Başkanlığı düzenlenen bir törenle açıldı.

18.01.2014 16:44

Ülkü Ocakları Seyhan İlçe Başkanlığı düzenlenen bir törenle açıldı.

Cemalpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirilen Seyhan Ülkü Ocağı'nın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, konuşmasında Ülkü Ocaklarının Türk İslam ülküsü davasının yaşandığı yer olduğunu ifade ederek, " Peygamber efendimiz,"Bir elime ay ve güneşi verseler davamdan vazgeçmem "demiştir. ve Ülkü ocakları da bir peygamber ocağıdır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ülkü ocaklarının birer kültür kurumu olduklarını söyledi. Sözlü, kendisinin de tedrisinden geçtiğini belirterek, "Bir milleti millet yapan, temel değerleri, gerçekleştirme noktasında, özellikle yaşadığımız çağda popüler kültürün etkisi altında erimemek, kaybolmamak için, özellikle zamana karşı değerlerimizi ilelebet yaşatmak için özel bir çaba, özel bir gayret harcamak gerekiyor. Artık her şeyi doğrudan yaşatmak, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bugün Türkiye'mizde, devlet olarak, millet olarak, kamu kurumlarıyla, ya da dostlarımızla giremediğimiz dağ başındaki bir eve, dünyanın öbür ucunda, iletişim sunduğu nimetlerle anına girilebiliyor, anında ulaşılabiliyor" dedi.

Ülkü Ocağı'nın da bir milli kültür kurumu olarak değerinin böyle anlaşılması gerektiğini kaydeden Sözlü daha sonra şunları söyledi:

"Ne mutlu ki gençlere böyle bir zaman diliminde kendilerini cezp edecek daha kolay şeyler varken, vatan diyorlar, millet diyorlar, milli kültür diyorlar, peygamber diyorlar, Allah diyorlar. Bu zamanın kültür etkisinde ayakta olmak, var olmak için, kendilerini bir bütün olarak yaratan değerler silsilesi içinde mücadele ediyorlar ."

Ülkü Ocakları Adana Şube Başkanı M.Ali Arslan ise, "Ülkü Ocakları, Türk Milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Dünyası ve İslam Aleminin yegane teminatıdır" dedi.

Açılışta coşkulu bir konuşma yapan Seyhan Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Eren de, Ülkü ocaklarının dün olduğu gibi bugün de yarın da var olacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Ülkü Ocakları, Türk Dünyasının bilge lideri merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in bu millete en büyük mirasıdır. Ülkü Ocakları Türk Milletinin değişilmez sigortası ve teminatıdır. Dün olduğu gibi bu kutlu sancağın altında toplananlar, aziz şehitlerimiz onların mirasçıları, biz yaşadığımız sürece bu levha burada her zaman dimdik duracaktır" dedi.

Ülkücü gençler, ülkücü yemini etmesinden sonra hep bir ağızdan tekbir getirdiler. Kuran-ı Kerimin okunması ve dualar eşliğinde Seyhan Ülkü Ocağı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu, MHP Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, MHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, MHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ ile çok sayıda aday adayı, partililer ve ülkücü gençler katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkü Ocakları Bir Milli Kültür Kurumudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement