Üniversite Öğrencileri Belso'yu Gezdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Üniversite Öğrencileri Belso'yu Gezdi

Üniversite Öğrencileri Belso\'yu Gezdi
22.04.2012 12:17

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELSO A.Ş.Genel Müdürlüğü Üretim Fabrikası'na, üniversitelerin gıda ve beslenme ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerin ziyaretleri sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELSO A.Ş. Genel Müdürlüğü Üretim Fabrikası'na, üniversitelerin gıda ve beslenme ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerin ziyaretleri sürüyor.

Taze meyve suyu üretiminde Türkiye'nin en modern tesislerine sahip BELSO A.Ş.'yi Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisi Bölümü öğrencileri ziyaret ederek, soğuk hava depoları ve taze meyve suyu üretim tesisleri hakkında bilgi aldılar.

Öğrenciler, BELSO Üretim Müdürü Ahmet Yardımcı eşliğinde tesisleri gezdiler. Yardımcı, öncelikle iyi ürünün iyi hammaddeden üretileceği gerçeğiyle hareket ettiklerini ifade ederek, yıl içinde üretim bölgelerinden en güzel meyveleri seçerek soğuk hava depolarına getirerek depoladıklarını söyledi.

Soğuk hava depolarında muhafaza edilen ürünlerin ayıklama, boylama, yıkama, dezenfeksiyon ve durulama işlemlerinden geçirildikten sonra ihtiyaca göre günlük olarak üretim fabrikasına gönderildiğini anlatan Yardımcı, "Modern meyve suyu üretim fabrikasına gelen meyveler, sırasıyla sıkım, şişelere dolum, etiketleme ve tarihleme işlemlerinden geçtikten sonra ambalajlı olarak satış noktalarına sevk ediliyor" dedi.

Gıda üretimi yapan merkezlerde dikkat edilmesi gereken birinci kuralın hijyen koşulların sağlanması olduğunu ifade eden Ahmet Yardımcı, BELSO'da, hijyen kurallarına uymadan kimsenin üretim fabrikasına giriş yapamayacağını kaydetti.

Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve ısıl işlem görmeyen taze sıkılmış meyve sularının günlük olarak tüketildiğini vurgulayan Yardımcı, Başkent'in en fazla taze sıkılmış meyve suyu tüketen il olduğunu söyledi.

Gezi sırasında öğrencilerin üretim hakkındaki sorularını da yanıtlayan Ahmet Yardımcı, "Gıda sağlığı insan yaşamında oldukça önemli bir konudur. Gıda mühendislerinin bu konuda topluma önderlik yapması gerekir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencileri Belso'yu Gezdi - Son Dakika


Advertisement