Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği - Son Dakika
Yerel

Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği

Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği

Kültür ve Sanat Kenti Urla, yeni bir organizasyonla tiyatro sanatını köylere taşımaya hazırlanıyor.

10.07.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Sanat Kenti Urla, yeni bir organizasyonla tiyatro sanatını köylere taşımaya hazırlanıyor. Türkiye'de var olan 5 köy tiyatrosundan 2'sine sahip olan Urla, bu vizyonu ile perdelerini 14 Temmuz'da "Urla Belediyesi 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği" adı altında açıyor.

Basın-tanıtım toplantısının İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde yapıldığı Şenlik, 14-17 Temmuz tarihleri arasında Urla'nın Bademler, Balıklıova, Yağcılar ve Barbaros köylerinde gerçekleşecek. Dört gün sürecek şenlik boyunca köy tiyatroları, oyunlarını seyircilerle buluşturma imkanı bulacaklar. Tamamen köylü vatandaşlar tarafından oluşturulan tiyatro grupları şenlik boyunca her akşam köy meydanlarında kurulacak platformlarda sahne alacaklar. Ayrıca şenlik boyunca her akşam ünlü tiyatrocular söyleşileri ile şenliğe renk katarken, şenliğin ana sponsoru, dondurulmuş gıda sektörünün markalarından biri olan Feast ise 4 gün boyunca iftar vaktinde leziz ikramları ile etkinliğe tat verecekler.

TÜRKİYE'NİN EN YAŞLI VE EN GENÇ KÖY TİYATROLARI URLA'DA

Türkiye'nin 5 köy tiyatrosundan ikisi Urla'da bulunuyor. 81 yaşında olan ve bugüne kadar birçok oyun sahneleyen Bademler Köy Tiyatrosu ve 4 yıldır sahnelerde boy gösteren Balıklıova Köy Tiyatrosu, Mersin'den gelen Arslanköy ve Antalya'nın Kaş ilçesinden gelen Yeşilköy Köy tiyatrolarını misafir ediyor. Geçtiğimiz günlerde belediye bünyesinde kurduğu ücretsiz tiyatro atölyesi ile tiyatroyu halkla buluşturan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "En yaşlı ve en genç köy tiyatrolarına sahip Urla'nın misyonu sanatı köylerle buluşturmaktır. Her ne kadar köylerimiz mahalle statüsüne geçmiş olsa da, bizler köy özelliğimizi kaybetmemek ve değerlerimizi korumak için bu gibi etkinliklerle bu farkındalığı geliştirmek durumundayız" dedi. Tarihi 8 bin yıl öncesine dayanan Urla'nın sanatın beşiği olduğunu vurgulayan başkan Uyar, "Necati Cumalı gibi tiyatro yazarlarımızın yetiştiği Urla'mız, kültür ve sanatın başkenti olabilecek bir potansiyele sahip ve biz bu potansiyeli doğru yönde geliştirmek için çalışacağız" dedi.

Urla Belediyesi 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği'nin komisyon üyeliğini Urla Belediyesi Meclisi üyelerinden Yılmaz Karakoyunlu, Muzaffer Tunçağ ve Seyfettin Şen yürütüyor. Basın toplantısında konuşan Seyfettin Şen, "İlk ve son köy tiyatrosunun Urla'da olmasının öncülüğünde ulusal bir projeye imza atıyoruz. Amacımız herkesi bu konuda imrendirmek. İnadına sanat, inadına tiyatro diyoruz" diyerek şenliğe katkıda bulunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement