Vali Kalkan, Irak Sınırındaki Askeri Birlikleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Kalkan, Irak Sınırındaki Askeri Birlikleri Ziyaret Etti

Vali Kalkan, Irak Sınırındaki Askeri Birlikleri Ziyaret Etti

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Irak sınır hattındaki askeri birlikleri ve köyleri ziyaret etti.

09.09.2013 16:18  Güncelleme: 16:21

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Irak sınır hattındaki askeri birlikleri ve köyleri ziyaret etti.

Irak sınırındaki Çukurca ilçesini ziyaret eden Vali Kalkan'a, Vali Yardımcıları Cevat Uyanık, Cengiz Erdem, Mustafa Temiz, Cumhur Duran, Hüseyin Sayın ile İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder eşlik etti.

İlk olarak Çukurca 2'nci Hudut Sınır Piyade Tugay Komutanlığını ziyaret eden Vali Kalkan, burada Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Yüksekova Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan, 2'nci Hudut Sınır Piyadet Tugay Komutanı Tuğgeneral İrfan Özsert ve Çukurca İlçe Kaymakamı Ünal Koç tarafından karşılandı.

Buradaki şeref defterini imzalayan Vali Kalkan, daha sonra komutanlarla bir süre görüştü.

Yapılan görüşmenin ardından Vali Kalkan, Korgeneral Barutçu, Tümgeneral Okkan, Tuğgeneral Özsert ve vali yardımcıları ile helikopterle sınır hattındaki askeri birlikleri ziyaret etti. Kavuşak köyündeki üs bölgesini de ziyaret eden Vali Kalkan, burada Mehmetçiklerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından ilçeye dönen Vali Kalkan, Çukurca Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek göreve yeni başlayan Kaymakam Koç'a, "hayırlı olsun" dileklerini iletti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kalkan, Kaymakam Koç'u ziyaret etmek ve Çukurca ilçesini tanımak amacıyla ilçeye geldiğini söyledi.

Komutanlarla sınır hattındaki karakolları görme imkanı bulduğunu belirten Kalkan, şöyle konuştu:

"Devletimiz, bu coğrafyada, Irak hududunda, bütün kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaşına hizmet etmenin çaba ve gayreti içerisinde. Zor şartlara ve çetin coğrafyaya rağmen hem altyapı hem de vatandaşına eğitim, sağlık hizmetleri sunma anlamında, çok ciddi gayret içerisinde. Gelişim ve ilerleme huzur, güven ve istikrarla mümkün olur. Sizler el birliğiyle bu huzur, güven ve istikrar ortamına katkı sağladığınız sürece bunlar daha kısa sürede olacaktır."

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Kalkan, Belediye Çay Bahçesi'nde ilçe halkı ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinledi. Burada vatandaşlar Vali Kalkan'dan, Üzümlü Sınır Kapısı'nın da açılması istedi.

Kapının açılması halinde sınır ticareti ile ilçenin de kalkınacağını belirten vatandaşlar, günübirlik Irak'a giderek alışveriş yapabileceklerini söyledi. Vali Kalkan ise sınır kapısının açılması için Ankara'da temaslarda bulunacağını ifade etti.

İlçede yapımı devam eden 20 yataklı devlet hastanesi binasını da inceleyen Vali Kalkan, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Vali Kalkan, ardından yol güzergahında bulunan Narlı, Köprülü, Akkaya, Doğanlı ve Çimenli köylerini ziyaret ederek, köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Geçimli Jandarma Karakolunu da ziyaret eden Kalkan, daha sonra Taşbaşı köyüne geçerek burada Veysi Dayan ve Canan Aksu çiftçinin düğün törenlerine katıldı.

Köy girişinde yöresel kıyafetli çok sayıda köylü tarafından karşılanan Vali Kalkan, Türk bayrağı asılı çadırda çifte mutluluklar dileyerek, işsiz olduğunu öğrendiği damat Veysi Dayan'a Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında iş imkanı sağlayacağını belirtti.

Burada konuşan Vali Kalkan, "Herkes Üzümlü Sınır Kapısı'nın açılmasını istiyor. Arkadaşlarımla mesaimizin en önemli kısmını, bu kapıların açılmasına ayıracağız. Ankara'ya gideceğiz ve bunu gündeme getireceğiz. İnşallah ekonomik olarak rahatlamanız için bu noktada ciddi çalışmalarımız olacak" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Kalkan, Irak Sınırındaki Askeri Birlikleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement